Home
Blog
Bestemmingen
Nationaal park Gunung Mulu in Maleisië

Nationaal park Gunung Mulu in Maleisië

op 1 februari 2014
1 minuut leestijd
Nationaal park Gunung Mulu in Maleisië

Gunung Mulu is een nationaal park in Miri, een deelgebied in de deelstaat Sarawak in Oost-Maleisië en bevat enkele schitterende grotten en rotsformaties.

Gunung Mulu is een nationaal park in Miri, een deelgebied in de deelstaat Sarawak in Oost-Maleisië. Het park beslaat 52.865 hectare grond heeft en bevat drie bergen: Gunung Mulu (2376 meter),  Gunung Benarat (1585 meter) en Gunung Api (1750 meter), een actieve vulkaan. In de Sawarak berg ligt een geheim verschilen, hier vind je een massief netwerk van grotten en karts (kalksteen) formaties, midden in een tropisch regenwoud.

Het park kent vele grotten, zoals de Deer Cave, de Lang's Cave, de Clearwater Cave en de Tiger's Cave. De Sarawak Chamber behoort tot één van de grootste grotten ter wereld, met een geschatte lengte van 600 meter. In de Deer Cave huizen 3 miljoen vleermuizen die dagelijks binnen 2 uur de grot uitvliegen. Lange tijd werd gedacht dat dit de grootste grot ter wereld was, totdat de de Hang Son Doong-grot in het nationaal park Phong Nha-Kẻ Bàng in Vietnam werd ontdekt. De bossen buiten de grotten hebben een rijke biodiversiteit, met maar liefst 27 soorten vleermuizen, acht soorten neushoornvogels en zoogdieren als honingberen, de Borneose tarsiers, bebaarde varkens en drie soorten herten.

Deze afgelegen plek in Borneo staat echter vooral bekend om de 'Pinnacles' rotsformaties. Deze puntige rotsen van kalksteen bereiken hoogtes van wel 50 meter en zijn zo scherp als een Samoerai zwaard.

Top reizen naar Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Maleisië

Meer blogs over Maleisië

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2