Home
Blog
Bestemmingen
Koloniaal Malakka in Maleisië

Koloniaal Malakka in Maleisië

op 13 maart 2014
1 minuut leestijd
Koloniaal Malakka in Maleisië

In het Zuid-Westen van Maleisië ligt Malakka, een historische kuststad en hoofdstad van de gelijknamige deelstaat Malakka, waar je nog veel overblijfselen van de Europese aanwezigheid uit de koloniale tijd kunt zien.

In het Zuid-Westen van Maleisië ligt Malakka, een historische kuststad en hoofdstad van de gelijknamige deelstaat Malakka. De stad ligt aan de Straat Malakka, en speelde vroeger een belangrijke rol in de scheepvaart. Hierdoor zie je in de oude stad in het centrum nog steeds veel overblijfselen van de Europese aanwezigheid uit de koloniale tijd. De Portugezen veroverden in 1511 Malakka als eerste, waarna Nederland in 1641 de heerschappij overnamen van de Portugezen. Na het einde van de VOC in 1799, verloren de Nederlanders echter hun belangstelling voor de kolonie en in 1824 ruilden ze haar met de Britten voor Benkoelen op Sumatra.

In de oude binnenstad vind je onder andere het Dutch square, in de volksmond ook wel het rode plein genoemd. Hier vind je onder andere een roodwitte kerk genaamd Christ Church en het vroegere stadhuis van Malakka, genaamd het Stadhuys het oudste Nederlandse gebouw in Azië. Ook is in Malakka een zeer goed bewaarde gebleven Chinatown te vinden, met veel Chinese bouwwerken. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere het A Famose-fort, de Bukit China-begraafplaats, het Hang Jebat-mausoleum, de kerk van Sint Francis Xaverius, het Hang Kasturi-mausoleum, het onafhankelijkheidsmonument, de Kampong Hulu-moskee, de Kampong Keling-moskee, Sint John's fort, ruïnes van de Sint Paul's kerk, Sint Peter's' kerk, de Sultan's put, Tranquerah-moskee en de Victoria-fontein. Maak je een rondreis door Maleisië, dan is het dus zeker de moeite waard om een stop in Malakka te maken!

Top reizen naar Malakka

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Malakka

Meer blogs over Malakka

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2