Home
Blog
Bestemmingen
Koloniaal Vigan in de Filippijnen

Koloniaal Vigan in de Filippijnen

op 18 juli 2014
1 minuut leestijd
Koloniaal Vigan in de Filippijnen

Het historisch centrum van Vigan is het best bewaarde voorbeeld van de Spaans koloniale architectuur in Azië. Naast de Spaanse invloeden is er echter nog een ander erfgoed zichtbaar in deze stad.

Vigan is een stad in de Filipijnse provincie Ilocos Sur op het eiland Luzon, in het uiterste noorden van het land. Het was de meest noordelijke stad die door de Spanjaarden in de Filipijnen was gesticht. Veel van de welvarende handelaren die de goed bewaarde huizen in Vigan bewoonden waren Chinese immigranten, en hierdoor ontstond aan het einde van de 17e eeuw een nieuwe vorm van architectuur. Deze combineerde de traditionele Aziatische bouwstijl met de bouwtechnieken van de Spanjaarden. De daken en gevels tonen invloeden uit China, die aangepast zijn aan het klimaat van de Filippijnen.

 

Vigan is goed bewaard gebleven ten op zicht van andere voormalige Spaans bezette gebieden in de Filipijnen, die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werden vernietigd door de Japanners. De stenen en houten huizen hebben hun oude charme door de eeuwen heen behouden. Van het Quema huis tot de St. Paul kathedraal en meer modernere plekken zoals het neoklassieke provinciale hoofdgebouw, tijdens een bezoek aan Vigan voel je je even terug in de tijd.

De binnenstad van Vigan is vanwege de mengeling van de Aziatische en Europese bouwstijl in 1999 door de UNESO op de lijst van werelderfgoed geplaatst.

Meer blogs