Home
Blog
Algemeen
Vliegveld Manilla benoemd tot slechtste ter wereld

Vliegveld Manilla benoemd tot slechtste ter wereld

op 22 oktober 2013
1 minuut leestijd
Vliegveld Manilla benoemd tot slechtste ter wereld

Voor het tweede jaar op rij is het vliegveld van Manilla in de Filippijnen benoemd tot 's werelds slechtste vliegveld.

Voor het tweede jaar op rij is het vliegveld van Manilla in de Filippijnen benoemd tot 's werelds slechtste vliegveld. In een online onderzoek werd de drukke Terminal 1 beoordeeld door reizigers op basis van het comfort, gemak, netheid en de klantenservice.

Volgens de beoordelingen uit het onderzoek heeft het vliegveld te kampen met aftandse faciliteiten, oneerlijke luchthaven werknemers en lange wachttijden. Volgens de directie van de luchthaven zouden de omstandigheden op het vliegveld al verbeterd zijn en zijn de beoordelingen gebaseerd op een oud beeld van de luchthaven, dat een capaciteit heeft voor ongeveer 6,5 miljoen passagieres per jaar. Vorig jaar werd de luchthaven echter overbelast met meer dan 8,1 miljoen passagiers.

Het vliegveld van Bergamo in de Italiaanse regio Lombardije kwam als tweede slechtste vliegveld uit het onderzoek, gevolg door de luchthavens van Calcutta (India), Islamabad (Pakistan) en die van Parijs Beauvais Tillé (Frankrijk).

De best beoordeelde luchthavens waren Singapore Changi, Seoul Incheon, Amsterdam Schiphol, Hong Kong en Helsinki Vantaa, welke ook al terugkwamen in onze lijst van 'De beste vliegvelden voor een lange tussenstop'.

Meer blogs