Home
Blog
Reisadviezen
De beste vliegvelden voor een lange tussenstop

De beste vliegvelden voor een lange tussenstop

op 17 oktober 2013
3 minuten leestijd
De beste vliegvelden voor een lange tussenstop

Je uren vervelen en ongemakkelijk zitten op een krappe stoel; wachten op een vliegveld op je aansluitende vlucht is nooit een pretje. We hebben de beste vliegvelden voor een lange tussenstop voor je op een rij gezet.

Je uren vervelen en ongemakkelijk zitten op een krappe stoel; wachten op een vliegveld op je aansluitende vlucht is nooit een pretje. Doordat airlines steeds grotere vliegtuigen gebruiken en het aantal vluchten hebben teruggedrongen, duren deze tussenstop helaas ook steeds langer.

Gelukkig zijn er vliegvelden die hier rekening mee houden en hun diensten en voorzieningen aanzienlijk verbeterd hebben. We zetten de beste vliegvelden voor een lange tussenstop voor je op een rij:

Heathrow Airport, Londen

London Heathrow Airport beschikt over 5 terminals en is het vliegveld met het grootste aantal internationale verbindingen. Grote kans dus dat je hier wel eens wat tijd zult moeten doden. Terminal 5, de nieuwste terminal, beschikt over een Harrods winkel en een galerie met beelden van opkomende Britse artiesten. Ook kun je hier kiezen uit meer dan 105 restaurants en overnachten in het Sofitel London Heathrow, met een eigen spa, 24-uurs fitness en 45 meeting-rooms.

Munich Airport

Op de luchthaven in München kun je een aantal van de beste Duitse brouwsels proeven in Airbräu. Deze kroeg op de luchthaven beschikt over een eigen biertuin en brouwerij en er wordt vaak live muziek gespeeld. Duurt je tussenstop hier langer dan 3 uur, dan is een 20-minuten durende taxi-rit naar de beroemde Beierse brouwerij Weihenstephan de moeite waard voor een biertje, bratwurst en geweldig uitzicht over de stad Freisnig. Verder kun je op de luchthaven o.a. slaapplekken huren inclusief iPhone en USB poorten.

Zurich Airport

Het vliegveld van Zürich is in 2011 flink gerenoveerd en heeft o.a. twee dakterrassen en een speelhoek voor kinderen gekregen. Ook tref je er stations om je telefoon op te laden (handig als je oplader in je bagage zit), kamers om te slapen en te douchen, en vele winkels en restaurants. Het is zelfs mogelijk om hier een fiets of in-line skates te huren.

Changi International Airport, Singapore

De luchthaven van Singapore beschikt over een vlindertuin, gratis bioscopen, een 40-meter lange glijbaan en een zwembad op het dak van Terminal 1. Ook fraai om te zien is de 'Kinetic Rain', bestaande uit 1.216 bronzen 'druppels' die samen steeds andere vormen aannemen. Verder vind je in Terminal 2 een entertainment ruimte met Xboxen, Playstations en meer en is er over het hele vliegveld gratis Wi-Fi. Moet je hier meer dan 5 uur doorbrengen, dan is de gratis 2 uur durende city tour een aanrader! Ga hiervoor naar Terminal 2 of 3.

Hong Kong International Airport

De twee terminals van de luchthaven van Hong Kong beschikken over alle werk-gerelateerde voorzieningen die je je maar kunt wensen, maar de negen holes tellende golfbaan, IMAX bioscoop en iSports simulator maken deze luchthaven echt uniek. Daarnaast tref je hier diverse restaurants met Michelin sterren en is het Regal Airport Hotel al 2 jaar achterelkaar uitgeroepen tot 's werelds beste vliegveld hotel.

Incheon Airport, Seoul

Incheon Airport is al tijden een populair vliegveld onder reizigers en het is eenvoudig te verklaren waarom. Twee bioscopen, een ijsbaan en een 18 holes tellende golfbaan zijn slechte enkele voorbeelden waarmee reizigers zich hier kunnen vermaken. Wil je iets rustiger door je tijd heen komen, kun je in een van de zeven tuinen van het vliegveld gaan zitten. Je kunt ook Koreaanse papier ambachten gaan maken of kijken naar traditionele muziek-en dansvoorstellingen. Een goede metro-verbinding brengt je hier binnen een half uur naar de stad.

San Francisco International Airport

Cultuurliefhebbers kunnen op het vliegveld van San Francisco naar het SFMOMA Museum of het Airport Museum en dierenliefhebbers kunnen zeedieren van over de hele wereld bewonderen in het Steinhart Aquarium. Het eten en drinken op deze luchthaven is ook buitengewoon goed, bezoek bijvoorbeeld eens Vino Volo in Terminal 2 om Napa wijn te drinken.

Vancouver International Airport

De luchthaven van Vancouver is licht en luchtig waardoor het een serene omgeving biedt die de stress van reizen wegneemt. Er wordt onder andere werk van inheemse kunstenaars als Bill Reid en Joe David getoond en er is een groot aquarium met meer dan 5.000 zeedieren. In het Fairmont hotel wordt Okanagan Valley wijn geschonken en honing bier, speciaal gemaakt door de Whistler Brewing Company.

Dubai International Airport

Dubai's extravagantie is ook op deze grootste luchthaven van het Midden-Oosten aanwezig. Je vindt hier 's werelds grootste duty-free winkel, tuinen in de open lucht, een F-Force gym en winkels waar je goudstaven kunt kopen. Inderdaad, goudstaven!

Schiphol, Amsterdam

Ook ons eigen Schiphol Airport doet het goed om reizigers te vermaken tijdens het wachten. Het heeft `s werelds eerste kunstmuseum op een vliegveld dat toegankelijk is voor passagiers achter de paspoortcontrole: Rijksmuseum Schiphol. Hier zijn gratis Nederlandse meesters als Jan Steen en Ferdinand Bol te bewonderen. Ook opende Schiphol als eerste een bibliotheek op de luchthaven, met boeken in meer dan 29 verschillende talen.

Meer blogs