Home
Blog
Vliegen
Shocking! Dit kan er na het inchecken met je bagage gebeuren

Shocking! Dit kan er na het inchecken met je bagage gebeuren

op 11 maart 2016
2 minuten leestijd
Shocking! Dit kan er na het inchecken met je bagage gebeuren

Bagage inchecken en de vakantie kan beginnen..toch? Nee dus! Déze beelden laten zien dat je bagage alles behalve veilig is op de luchthaven!

Ben jij ook wel eens bang dat iemand iets in jouw bagage stopt op het vliegveld? Drugs in je koffer als je even niet oplet bijvoorbeeld. Daar wil je niet pas in Thailand achterkomen... Maar let op: het personeel op de luchthaven kan ook iets úit je koffer halen. En ja, ook als je je rits hebt vergrendeld met een hangslotje. Kijk en huiver! En lees vooral verder voor onze tips.

Zo stelen dieven ongemerkt uit je bagage

Het bovenstaande filmpje van beveiligingsexpert ‘Bosnianbill’ is al meer dan vijf miljoen keer bekeken op YouTube en niet zonder reden. In de video is te zien hoe je gemakkelijk een koffer (of tas) kunt openmaken. Ook als de bagage beveiligd is met een slotje. Bovendien kan een koffer of tas na openen weer worden dicht gemaakt, en is van de ‘inbraak’ niets meer te zien. Hoe? Door de rits van een koffer of tas met een simpele balpen open te breken. Duw de punt van de pen tussen de rits tot deze open ‘barst’, en maak vervolgens de hele rits los. Het slotje zit aan één van de twee uiteinden. De koffer of tas kan nu gewoon open, en kwaadwilligen kunnen naar hartenlust grabbelen. Naderhand kan de bagage weer worden dichtgemaakt door de rits van het ene naar het andere uiteinde te bewegen. Niets meer van een inbraak te zien! Behalve dat je op je eindbestemming wat waardevolle spullen mist… en niet kunt bewijzen hoe er iets is gestolen!

Hoe te voorkomen?

Hoe voorkom je dit? De oplossing is gelukkig al net zo simpel: schaf een harde koffer aan zonder ritsen, en beveilig ook deze met een hangslot. Wat je ook kunt doen is je koffer / backpack (of wat voor tas dan ook) laten sealen. Bij het sealen krijgt je bagage een laagje folie die strak om je bagage wordt gewikkeld. Zo is je bagage helemaal afgesloten (behalve handvaten en wieltjes) en kun je met je gesealde bagage veilig op reis. Op Schiphol kun je je bagage laten sealen bij Seal & Go, te vinden in vertrekhal 2 en 3. De kosten? € 10,00 per bagagestuk.

Nog een mogelijkheid om diefstal uit je tas of koffer te voorkomen is door helemaal geen ruimbagage in te checken en alleen met je handbagage te reizen. Die kun je de hele tijd in de gaten houden! Maar dit moet natuurlijk dan maar net kunnen...

Vertrouw niemand!

Zit je nu veilig? Niet helemaal! Op verborgen camerabeelden van vliegvelden in Miami en New York is te zien dat de meeste medewerkers niet bepaald voorzichtig met je spullen omgaan. Om nog maar niet te spreken over het ‘doorzoeken’ van bagage. Daarbij verdwijnen wel eens wat spullen in de zakken van de medewerkers. Van de 31.000 mensen die in Amerika jaarlijks de dupe worden van verdwenen bagage, ging het bij 25.000 van de gevallen om spullen die uit ingecheckte bagage werden gehaald!

En wat dacht je van deze superhandige machine om de bagage op de juiste band te doen belanden? Ideaal toch!

In het volgende filmpje zie je medewerkers van een vliegveld in Rome de tassen "controleren". Gelukkig is het door beveiligingscamera's vastgelegd en zijn ze gearresteerd.

Lang leve handbagage!

Ook al moet je wel bagage inchecken voor je reis of vakantie. Zorg er voor dat je de écht waardevolle spullen altijd in je handbagage stopt!

Meer blogs