Home
Blog
Algemeen
5 Dingen die je nooit moet doen op een vliegveld

5 Dingen die je nooit moet doen op een vliegveld

op 10 december 2020
2 minuten leestijd
5 Dingen die je nooit moet doen op een vliegveld

Op vakantie gaan met het vliegtuig is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Hiervoor moet je een aantal uur voor vertrek al aanwezig zijn op het vliegveld. De uren op het vliegveld worden vaak gedood door rondjes te lopen, op het internet te surfen of nog wat laatste dingen te kopen. Er zijn echter een aantal belangrijke dingen die je nooit op een vliegveld moet doen. Hier vertellen we je er meer over!

Taxfree shoppen

Klinkt verleidelijk toch, dat taxfree shoppen? Toch is dat het vaak helemaal niet. Zeker wanneer gekeken wordt naar elektronische apparatuur, designertassen, sieraden en schoonheidsproducten. Deze zijn namelijk vaak duurder op de vliegvelden dan in normale winkels. Online kun je vaak hetzelfde artikel voor een goedkopere prijs krijgen. Toch maken vliegvelden hier gebruik van het beperkte aanbod. Twijfel je om op een luchthaven iets te kopen, kijk dan eerst even online of je al dan niet een goedkopere variant kunt vinden!

Gratis publieke wifi

Ook gratis publieke wifi is natuurlijk enorm verleidelijk. Je hoeft er geen geld voor te betalen en kunt vrijwel onbeperkt op het internet surfen. Toch moet je hier als reiziger mee oppassen. Waar jij gratis op het wifipunt kunt inloggen, kunnen hackers dat ook. Wanneer zij inloggen op het netwerk, gaan ze als het ware tussen jouw telefoon en het web zitten. Hierdoor krijgen zij alle informatie te zien die jij uitwisselt met het internet.

Dit kun je verhelpen door verbinding te maken met een VPN. Wat is VPN dan? Door middel van een dergelijke applicatie op je smartphone of laptop wordt er als het ware een beveiligde verbinding tot stand gebracht met het web. Hierdoor is het voor hackers niet langer mogelijk om de data te onderscheppen die je uitwisselt met het web. Zo kun je zorgeloos inloggen op je accounts, je bankrekening of de documenten van het werk raadplegen.

Het befaamde nekkussen

Je ziet ze er vaak genoeg mee lopen; mensen die net voordat ze in het vliegtuig stappen nog even een nekkussen aanschaffen. Waar we het eerder hadden over taxfree shoppen, is dit nog zo’n geval van een veel te dure aankoop. Winkels op vliegvelden spelen handig op deze behoefte in, maar zijn niet bang om peperdure nekkussens in de schappen te leggen. Het wordt dan ook aangeraden om voordat je op reis gaat even online een kussen te bestellen of een kijkje te nemen bij lokale ondernemers. 

Ook souvenirs, waterflesjes en voeding valt in deze categorie. Dit zijn artikelen die veel mensen nodig hebben, waarbij de locatie voor schaarste zorgt. Daardoor zijn bijvoorbeeld cafés, bistro’s en bars ook niet bang om veel geld te vragen voor alleen een broodje kaas. Deze dingen van thuis meenemen is het devies!

Boardingpass fotograferen

Nog even snel een foto van jouw boardingpass maken zodat je al jouw volgers jaloers maakt met het reisje dat je gaat maken. Toch is dit verre van verstandig. Eerder hadden we het al over online veiligheid met een VPN. Dit is er eentje die in dezelfde categorie valt. Iedere simpele computertechneut kan het namelijk voor elkaar krijgen om de barcode van jouw boardingpass in een programma te uploaden. Vervolgens hebben zij de mogelijkheid om je vlucht, stoelnummer en zelfs telefoonnummer te wijzigen. Doe er dus niet aan mee en maak een simpel kiekje van een vliegtuig, een heerlijke lunch op Schiphol of wacht met het nemen van de foto tot je met beide voeten in het zand zit!

(Te veel) alcohol drinken

Natuurlijk zijn er altijd passagiers die door de spanning een glaasje wijn, een biertje of een exotische cocktail nodig hebben. Toch moet je hier wel mee oppassen. Een onschuldig drankje kan namelijk al snel een aangeschoten of zelfs dronken gevoel veroorzaken. Ben je in een dusdanige toestand, dan is er altijd de mogelijkheid dat je wordt geweigerd in het vliegtuig. Niet alleen mis je hierdoor een belangrijke vlucht, de onkosten kun je ook nog eens helemaal zelf betalen. Let er dus op dat het ook bij dat ene onschuldige drankje blijft!

Zoals je leest zijn er verschillende dingen die je absoluut niet op het vliegveld moet doen of waar je enorm voor moet uitkijken. Hou jij je aan bovenstaande tips en bereid jij je goed voor, dan hoef je je hier natuurlijk helemaal geen zorgen om te maken! Heb jij nog andere tips die je zelf gebruikt om goed voorbereid naar het vliegveld te gaan? Laat het ons dan weten in de reacties!

Meer blogs