Home
Blog
Algemeen
De 10 mooiste plekken voor het maken van een luchtballonvaart

De 10 mooiste plekken voor het maken van een luchtballonvaart

op 4 juni 2014
2 minuten leestijd
De 10 mooiste plekken voor het maken van een luchtballonvaart

Met lange wachtrijen, vertragingen, en weinig beenruimte, is vliegen tegenwoordig niet veel meer aan. Hoe anders is het maken van een reis in een hete luchtballon daarentegen!

Met lange wachtrijen, vertragingen, en weinig beenruimte, is vliegen tegenwoordig niet veel meer aan. Hoe anders is het maken van een reis in een hete luchtballon daarentegen. Al lang voordat de eerste vliegtuigen er waren vloog men al in luchtballon over de aarde. Het is een unieke manier om te genieten van de mooiste landschappen, hoog vanuit de lucht en een ervaring waar je nog lang over na zult praten wanneer je weer eenmaal op de vaste grond staat. Om je te inspireren hebben we 10 mooie plekken voor je op een rij gezet voor het maken van een onvergetelijke luchtballonvaart.

Melbourne, Australië

Geniet in een ballonvaart boven Melbourne van het uitzicht op de tweede grootste stad van Australië en zijn opmerkelijke bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Melbourne Park en de Rod Laver Arena, de plek van de Australian Open. Vanaf $320 per persoon, meer info: balloonovermelbourne.com.au

Napa Valley, Californië, Verenigde Staten

Al lang voordat Napa Valley bekend werd als wijnbestemming, vloog men hier hoog boven de grond in een luchtballon. Het weer is het beste tussen april en oktober, en aan boord gaan doe je in Yountville, een klein pittoresk stadje. Vanaf $200 per persoon, meer info: nvaloft.co.

Serengeti, Tanzania

Geniet van een veilige vlucht boven de olifanten, leeuwen en andere dieren tijdens een luchtballon tour in de Serengeti, Tanzania. De beste tijd is tussen mei en begin juni en van eind oktober tot december. Vanaf $529 per persoon, meer info: balloonsafaris.com.

Albuquerque, New Mexico, Verenigde Staten

Ieder jaar in oktober, stijgen tijdens het International Balloon Fiesta festival meer dan 500 kleurrijke ballonnen op in de vroege ochtend. Dit is het grootste luchtballonvaart evenement ter wereld en wordt het meest gefotografeerd. Vanaf $299 kun je zelf meevliegen, bijvoorbeeld met rainbowryders.com.

Saint-Jean-sur-Richelieu, Canada

Op zo'n 20 minuten van Montreal wordt jaarlijks in de maand augustus het Montgolfières Saint-Jean-sur-Richelieu International Balloon Festival gehouden, dat maar liefst negen dagen duurt. Behalve de luchtballonnen zijn er tal van optredens en activiteiten voor kinderen. Vanaf $170 kun je hier de lucht in, meer info: ballooncanada.com.

Cappadocië, Turkije

Het uitzicht op de gedraaide rotsformaties in Cappadocië, Turkije, is het mooiste vanuit de lucht! Vanaf $242 per persoon, meer info: royalballoon.com

Letchworth Gorge State Park, New York, Verenigde Staten

Spot de torenhoge leisteen kliffen in het Letchworth Gorge State Park. September is misschien wel de mooiste tijd om dit te doen, wanneer de bladeren van de bomen van kleur veranderen. Vanaf $249 per persoon, meer info: balloonsoverletchworth.com.

Bagan, Myanmar

Vanuit de lucht kijk je tijdens zonsopgang neer over meer dan 4.000 pagodes en tempels, in een gebied dat ooit de hoofdstad was van het eerste Birmese Rijk. Vanaf $320 per persoon, meer info: easternsafaris.com.

Yangshuo, China

Yangshuo is de enige plaats in China waar bezoekers kunnen genieten van het landschap vanuit een luchtballon of een andere vorm van plezier vliegtuigen. Een onvergetelijke en unieke ervaring van je tour in Guilin. Vanaf $100 per persoon, meer info: www.glvisit.com.

Reno, Nevada, Verenigde Staten

In september wordt in Reno bij het Rancho San Rafael Regional Park een drie daags evenement gehouden voor het hele gezin met als hoogtepunt de Great Reno Balloon Race. Meer info: renoballoon.com.

Meer blogs