Home
Blog
Algemeen
De verhalen achter airport codes

De verhalen achter airport codes

op 3 april 2015
1 minuut leestijd

DXB, YVR, SUX...heb je je ooit afgevraagd waar deze airport codes vandaan komen? Er is nu een website waar je de verhalen achter airport codes kunt lezen.

Bij het boeken van een vlucht of het inchecken van je bagage zie je altijd drieletter codes die de vertrek en aankomst luchthavens aangeven. Deze codes werden in de jaren 1930 door de IATA (International Air Transport Association) ingevoerd om luchthavens over de hele wereld te defineren. Vaak zijn dit de eerste drie letters van een bestemming, maar omdat dit niet altijd mogelijk was, kom je soms bijzondere airport codes tegen.

Wat is bijvoorbeeld het verhaal achter de smadelijke SUX afkorting voor Sioux City in Iowa, Amerika? En waarom is de aanduiding van Vancouver International Airport YVR? Een paar luchthaven fanaten kwamen op het idee om hiervoor een website te maken, die vertelt waar de afkortingen van luchthavens vandaan komen.

Airport Codes is sinds 11 maart online en de site ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook best vermakelijk om doorheen te gaan.

Meer blogs