Home
Blog
Bestemmingen
Het 8e wereldwonder?

Het 8e wereldwonder?

op 11 juni 2013
1 minuut leestijd
Het 8e wereldwonder?

Iedereen kent de Rocky Mountains, de Alpen, de Andes of de Kilimanjaro. Maar de Cordillera in Noord-Luzon (Filippijnen) vaak niet. Onterecht, want de streek is fabelachtig mooi. De unieke feature: de rijstterassen die 2000 jaar geleden door de locale Ifaguo-bewoners gebouwd werden om de rijstoogst te optimaliseren.

Iedereen kent de Rocky Mountains, de Alpen, de Andes of de Kilimanjaro. Maar de Cordillera in Noord-Luzon (Filippijnen) vaak niet. Onterecht, want de streek is fabelachtig mooi. De unieke feature: de rijstterassen die 2000 jaar geleden door de locale Ifaguo-bewoners gebouwd werden om de rijstoogst te optimaliseren. Het 8e wereldwonder, noemt men het hier. En terecht.

Amfitheaters
Als heuse amfitheaters strekken ze zich uit van provinciehoofdstadje Banaue tot het noorderlijker gelegen Sagada. Adembenemend. En het mooie: ze zijn rond elk dorpje weer anders.   In Batad (schilderachtig gelegen en alleen per voet te bereiken) vinden ze dat zij de mooiste hebben; in Hapao denken ze daar heel anders over. Hier zijn ze met steen, daar weer met zand; hier dikke stroken grond, daar dunnere lapjes. Ja, dit is dé plek om te gaan trekken in de Filippijnen. En wat ons betreft meteen een van de mooiste plekken ter wereld. Laat de foto’s verder maar spreken…Meer blogs