Home
Blog
Bestemmingen
's Werelds mooiste eiland: Palawan

's Werelds mooiste eiland: Palawan

op 31 juli 2015
1 minuut leestijd
's Werelds mooiste eiland: Palawan

De Filippijnen bieden niet alleen ideale mogelijkheden om te hiken en duiken, maar heeft ook stranden en eilanden die zo mooi zijn, dat één hiervan vorig jaar is verkozen tot 's werelds mooiste eiland in de Conde Nast Traveler's Reader Choice Awards.

We hebben het over Palawan, waar prachtig blauw water zich mengt met smaragd groene bergen vol met jungle. Dit eiland is bezaait met kleine vissersdorpjes en heeft artefacten die 50.000 jaar terug gaan. Je kunt er komen per boot of vliegtuig - het is ongeveer anderhalf uur vliegen vanaf Manila, maar je kunt er ook komen vanaf Iloilo en Cebu. Velen zeggen dat de beste periode om Palawan te bezoeken tussen oktober en mei is.

Eiland-hoppen rond de Bacuit archipel voor de kliffen, sinkholes en lagunes en Puerto Princesa voor zijn culinaire hoogstandjes worden als enkele hoogtepunten genoemd door bezoekers.

Op Palawan vind je ook geweldige en zeldzame dieren, van paarse krabben tot Filippijnse muis herten en van de Filippijnse schubdier tot prachtige vlinders.

Enkele van de beste plekken om te duiken vind je ook in Palawan, met scheepswrakken gevuld met barracuda's bijvoorbeeld, op de bodem van Coron Bay.

Check deze foto's om te zien hoe mooi Palawan is:

Meer blogs over Palawan

Beoordelingen van Palawan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.