Home
Blog
Bestemmingen
De 9 mooiste stranden én eilanden van India

De 9 mooiste stranden én eilanden van India

op 31 augustus 2016
2 minuten leestijd
De 9 mooiste stranden én eilanden van India

Naast ruige bergen, grote steden en prachtige tempels heeft India óók beeldschone stranden en eilanden. En dit zijn de allermooiste!

India, people hate it or love it. De meeste India-reizigers behoren tot de laatste groep, terwijl de ‘haters’ vaak nog nooit voet in het land gezet hebben. Vooroordelen weerhouden reizigers er van om naar India toe te gaan. Maar wist je dat India echt veel meer is dan ‘vieze, drukke steden’? De Indiaase stranden (al dan niet op een eiland) behoren zeker tot de mooiste ter wereld! Dit zijn onze negen favorieten. Retourtje India, anyone?

1. Agonda Beach

agonda beach
agonda beach

Even helemaal uitrusten, opladen en vooral niet teveel mensen tegenkomen? Dan is Agonda Beach perfect voor jou! Het lange, rustige strand van Agonda Beach in het zuiden van Goa is ideaal voor reizigers die geen zin hebben in gedoe. Hutje op het strand, kokosnootje erbij, zwemmen, chillen en vooral genieten van de prachtige natuur!

2. Palolem Beach

Palolem beach
Palolem beach

Sowieso het meest fotogenieke strand van India! Die huisjes

3. Havelock Island

Havelock island
Havelock island

Havelock Island is één van de Andaman en Nicobar eilanden, die in de Golf van Bengalen liggen. Op Havelock barst het van de geweldige stranden, die vooral bekend staan op de rust, het kalme water en het witte zand. Ga naar Radhanagar Beach of Elephant Beach voor de mooiste plaatjes!

4. Mandrem Beach

Mandrem
Mandrem

Het brede strand van Mandrem Beach, en die van buurstranden Ashvem en Morjim, liggen in het noorden van Goa en zijn de laatste jaren hip en happening. Beachbars, restaurantjes, winkeltjes, hutjes en resorts: je vindt het hier! Maar behalve een drankje kun je hier ook terecht voor een yogaresort.

5. Great Nicobar Island

Nicobar islands
Nicobar islands

Great Nicobar Island is het grootste eiland van India. Het water is er kraakhelder en aan flora en fauna ontbreekt het niet! Zeker weten één van de mooiste stranden van India en ideaal voor een relaxte vakantie met je partner. Beste reistijd is hier van februari tot juni!

6. Lakshadweep Islands

Lakshadweep
Lakshadweep

Ook wel bekend als dé honeymoonbestemming van India! De Lakshadweep Islands is een eilandengroep van 36 koraal-eilanden die volstaan met palmbomen. De buitenaardse schoonheid van dit stukje ongerepte natuur maakt de helse rit om er te kmen dubbel en dwars goed!

7. Arambol Beach

Arambol
Arambol

Misschien niet het állermooiste strand, maar zeker wel het gezelligste! Arambol is het nieuwe hippiestrand van India, in het noorden van Goa. Ooit was dit een klein visserplaatsje, maar nu leven er vooral reizigers (die blijven hangen). Bereid je voor op veel meditatie, yoga, chillen en live muziek op het strand!

8. Gokarna Beach

Gokarna
Gokarna

Héérlijk verlaten strand in het noorden van Karnataka: Gokarna is een klein kustplaatsje met één van India’s vier meest afgelegen en toch bereikbare stranden. Zowel ‘nomadische reizigers’ als vakantiegangers voelen zich er thuis. Gokarna wordt ook wel het ‘oude Goa’ genoemd. Wees er snel bij om dat gevoel te ervaren, want de vastgoedontwikkelaars staan te trappelen…

9. Varkala Beach

Varkala beach
Varkala beach

Het schitterende Varkala Beach ligt op een uurtje van Trivandrum in Kerala. Het is er relatief rustig en de locatie is werkelijk prachtig. De strook zand ligt tussen kliffen in en biedt uitzicht op de Arabische Zee. Perfect voor yoga en een heerlijke backpackersvibe!

P.S. Check de reistijd per strand en eiland: deze kan nogal verschillen.

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5