Home
Blog
Bestemmingen
8x Redenen waarom je wilt backpacken in India

8x Redenen waarom je wilt backpacken in India

op 15 september 2017
3 minuten leestijd
8x Redenen waarom je wilt backpacken in India

India oh India: you hate it or you love it. Waar Zuidoost-Azië voor backpackers het paradijs op aarde is, is India misschien wel de grootste uitdaging op aarde. Durf jij India aan?

We zullen er niet omheen draaien. Op je eerste reis door India is een cultuurshock gegarandeerd. Bedelende kinderen op straat, het drukke verkeer, de indringende stank en bizarre gewoonten. Yes, India is een totaal andere wereld dan je gewend bent. Wij noemen acht redenen waarom een backpackavontuur in India toch écht de moeite waard is.

1. Off the beaten track

Backpacken is hot. En daarom kom je op veel populaire plekken ontzettend veel toeristen tegen. Reizigers klagen steen en been dat ze iets anders dan anders willen, off the beaten track, zonder al die vervelende toeristen. Hoewel we niet kunnen garanderen dat je geen toeristen tegenkomt, is off the beaten track India’s middle name. Dit is reizen zoals reizen bedoeld is. India is zó anders dan je gewend bent en juist dat maakt het zo speciaal.

2. Indiase cuisine

Toegegeven, de kans is groot dat je tijdens je reis door India geconfronteerd wordt met buikproblemen (of gewoon kots en kotsziek wordt). Lang leve de Delhi belly! Maar als je daar eenmaal overheen bent, is Indiaas eten ultimate bliss. Elke regio kent zijn eigen specialiteiten en van de overheerlijke curry’s, chicken massala’s en naanbroden krijgen wij in ieder geval geen genoeg. En Chai uiteraard, op elke hoek van de straat.

india people
india people

india nature
india nature

3. Indrukwekkende cultuur

De Indiaanse cultuur is misschien wel één van de meest bijzondere en intrigerende culturen ter wereld (gewoonweg bizar). Het land heeft een rijke geschiedenis en de invloeden van het Hindoeïsme zijn overal terug te vinden. Vrouwen kleden zich in kleurrijke gewaden, overal waar je komt schalt snoeiharde muziek door luidsprekers, je vindt er prachtige tempels - eh, Taj Mahal - en bent getuige van bijzondere rituelen aan de heilige Ganges.

4. Adembenemend mooie natuur

Op het eerste gezicht lijkt India ongelofelijk goor. Maar als je eenmaal aan de stank en de enorme hoeveelheden afval op straat gewend bent, ga je ook de mooie kanten van het land zien. Zo heeft bijvoorbeeld het zuidelijke Kerala een ongelofelijk mooie natuur, met weelderige jungles, uitgestrekte stranden en prachtige backwaters. En de Himalayas. Need we say more?! Het noorden van India is adembenemend mooi en ongelofelijk indrukwekkend. Een meerdaagse trekking door het Himalaya-gebergte is aan absolute must en ook de landschappen bij Ladakh en Leh zijn ongeëvenaard.

5. Budget-vriendelijk reizen

Als je denkt dat Zuidoost-Azië goedkoop is, think twice. In India krijg je pas écht waar voor je geld. Accommodatie is spotgoedkoop, een uitgebreide maaltijd scoor je makkelijk voor een paar euro en ook reizen door India is erg betaalbaar. De goedkoopste manier van reizen is per trein, maar dat kan ook (heel!) erg lang duren. Toch is treinreizen door India iets dat je als fervent reiziger zéker een keer meegemaakt wilt hebben. Met een binnenlandse vlucht ben je veel sneller aan de andere kant van het land en ook daar bestaan goede deals voor.

india cow
india cow

india food
india food

6. Alles in één, dus voor ieder wat wils

India is zo divers dat je hier voor ieder wat wils vindt. Er zijn een aantal relatief moderne steden met dito infrastructuur. Goa is een echte hippie-hangout waar je je dagen kunt slijten met relaxen op het strand, heerlijk eten in één van de vele eettentjes en daarna nog een dansje kunt wagen. Verder heeft India veel prachtige natuurparken en watervallen, theeplantages en indrukwekkende berglandschappen die zich uitstekend lenen voor een actieve en avontuurlijke reis. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in bijvoorbeeld de Gouden Tempel in Delhi, bezoeken de Taj Mahal in Agra en ontdekken de thuisbasis van de Dalai Lama in Dharamsala.

7. Yoga & Ayurveda

Ook voor je spirituele ontwikkeling ben je in India op de juiste plek. Dit is het walhalla voor liefhebbers van alles wat met yoga te maken heeft. The place to be is Rishikesh, the yoga capital of the world. Je kunt hier losse yogalessen volgen of een heuse yogateacher-training doen. Wil je écht een unieke ervaring, dan kun je ook - helemaal back to basic - in een ashram verblijven. Als dat iets te heavy is voor je, dan geniet je gewoon van een heerlijke Ayurvedische massage. Heel anders dan bijvoorbeeld een Thaise of Balinese massage, maar ook zo ontzettend lekker. Ontspanning gegarandeerd!

8. Na India valt elk ander land mee

India is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een backpackavontuur. Maar geloof ons, als je eenmaal in India geweest bent en het land, de bijzondere cultuur en gewoonten én de vriendelijke doch eigenzinnige bevolking bent gaan waarderen, you’ll love it. En als je India hebt overleefd, kun je elk land aan!

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5