Home
Blog
Bestemmingen
Trekkings maken door de bergen van India: onvergetelijk!

Trekkings maken door de bergen van India: onvergetelijk!

1 minuut leestijd
Trekkings maken door de bergen van India: onvergetelijk!

Voor een avontuurlijke en adembenemend mooie trekking ben je in India aan het juiste adres. De Indische Himalaya is misschien wel één van de populairste gebieden ter wereld voor trektochten. Wij noemen drie favoriete routes en geven een aantal praktische tips.

Er zijn waanzinnig veel wandelroutes in de Himalaya, voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. De Himalaya staat garant voor prachtige uitzichten op met sneeuw bedekte bergtoppen, weelderige weiden, stromende beekjes en watervallen. Deze wandeltochten wil je zéker niet missen.

Markha Valley Trek, Ladakh

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het gebied rondom Ladakh en Leh, ook wel Klein Tibet genoemd, is misschien wel één van meest ongerepte stukjes natuur op de wereld. Een erg dun bevolkt gebied met bergen van meer dan 4.000 meter hoog. Van hieruit starten verschillende lange en korte wandelroutes. De Markha Valley trekking is een absolute must. Je loopt op verschillende terreinen, van droge bergen tot paden langs beekjes en kleine dorpjes. Typerend voor deze regio is de Ladhaki en Tibetaanse cultuur en de vele prachtige Boeddhistische kloosters die je onderweg tegenkomt. De tachtig kilometer lange tocht voert je naar hoogtes van 5.200 meter en kan het beste worden gelopen in augustus of september. Deze bijzondere wandelroute kun je in zo’n 10-14 dagen lopen.

Roopkund Trek, Uttarakhand

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Houd je van een flinke uitdaging dan is de Roopkund Trek een aanrader. De tocht leidt je langs het Mystery Lake, een gletsjermeer dat ook wel bekend staat als het Skeleton-meer, vanwege de skeletten die zich op de bodem van het meer bevinden. De trekking kan een week tot negen dagen duren en is behoorlijk uitdagend. Een goede conditie is vereist, aangezien je op hoogtes van 4.800 meter komt. Er zijn drie trekkingsroutes: via Mundoli, Kathgodam of Lohjang.

Nanda Devi, Garhwal Himalayas

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nanda Devi is met 7.816 meter de hoogste berg in de Garhwal-regio van India en volgens velen één van de mooiste bergen van de wereld. Niet voor niets staat het gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De trekking is het toonbeeld van ongerepte natuurlijke schoonheid en prachtige flora en fauna in Nanda Devi National Park. De tocht duurt ongeveer tien dagen en brengt je tot een hoogte van 4.150 meter. Je wandelt langs de uitlopers van de Himalaya en kleine riviertjes, beken en imposante gletsjers. De plek trekt jaarlijks duizenden wandelliefhebbers, fotografen en mystici.

Beste reistijd

De beste reistijd voor trekkings in India is afhankelijk van de regio en de route die je wilt volgen. Zo is het gebied rondom Ladakh en Leh het grootste gedeelte van het jaar besneeuwd, maar van juli tot september is je window of opportunity om dit prachtige gebied te voet te verkennen. Voor de Roopkund trek is de zomer het beste seizoen om de skeletten in het meer te zien, maar in de winter wandel je in een ruig sneeuwlandschap. De Nanda Devi trekking kun je het beste van mei tot juni en van augustus tot september doen.

Top reizen naar Bergen

Reisorganisaties met reizen naar Bergen

Meer blogs over Bergen

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5