Home
Blog
Bestemmingen
De 12 mooiste bezienswaardigheden van India

De 12 mooiste bezienswaardigheden van India

4 minuten leestijd
De 12 mooiste bezienswaardigheden van India

India. You hate it or you love it. Het is een ongelofelijk fascinerend en overweldigend land dat ontzettend veel te bieden heeft. Durf jij India aan?

India is het land van contrasten met een ongelofelijk rijke cultuur en overheerlijk eten. Het noorden van het land is bergachtig en hier bevinden zich veel hoogtepunten van het land. Maar ook in andere delen van het land vind je prachtige bezienswaardigheden. India is immens groot en door haar veelzijdigheid is het lastig een selectie te maken van hoogtepunten. Maar deze twaalf bezienswaardigheden mag je zeker niet missen tijdens je reis door India.

1. Taj Mahal

taj mahal
taj mahal

De meest indrukwekkende attractie van India is de Taj Mahal, terecht één van de zeven wereldwonderen. Je hebt waarschijnlijk al honderden foto’s gezien van de Taj Mahal, maar het imposante witmarmeren wereldwonder in het echt bekijken is nog altijd ongelofelijk indrukwekkend. Shah Jahan liet de Taj Mahal in 1631 voor zijn overleden echtgenoot bouwen en is daarmee eigenlijk de ultieme liefdesverklaring. Ga zo vroeg mogelijk, dan heb je kans dat het nog niet zo druk is.

2. Hampi

hampi
hampi

Op de route tussen Mysore en Goa ligt het ongelofelijk mooie, bijna onwereldse Hampi met prachtige oude tempels, ruïnes én een heerlijke backpackerssfeer. De Virpaksha en de Vittala tempel zijn absolute hoogtepunten. Bij de Hanuman tempel heb je een prachtig uitzicht over Hampi, maar daar moet je wel even zeshonderd treden voor beklimmen. De avontuurlijke reiziger kan in Hampi ook gaan rotsklimmen. Helemaal shanti shanti niks doen en chillen is uiteraard ook een optie.

3. Ladakh

ladakh
ladakh

In het uiterste noorden, ingeklemd tussen de machtige Himalaya en het Karakoramgebergte, vind je grenzend aan China en Pakistan, één van de meest onherbergzame gebieden van Azië. Leh is de meest toeristische plaats in Ladakh en hier kun je trekkings maken door het adembenemende berglandschap met vol prachtige natuur, afgewisseld met kleurrijke tempels, witte stupa’s en kloosters. Ook de groene valleien in de Nubra Valley zijn een bezoek meer dan waard.

4. De backwaters van Kerala

kerala
kerala

Als je India voor het eerst bezoekt, krijg je in Kerala een ‘zachte’ landing. Het leven is er relaxed, de natuur is er groen en de chaos en drukte van de Indiase steden lijken er mijlenver weg. Het is één van de meest ontwikkelde gebieden van India en de levensstandaard is er hoog. Je vindt hier uitgestrekte stranden, prachtige watervallen en de bekende backwaters. Hier kun je met een houseboat een prachtige (meerdaagse) tocht maken. Kerala is tevens één van de meest populaire bestemmingen voor een strandvakantie in India.

5. Goa

goa
goa

De kleinste deelstaat van India ligt aan de westkust van het Indiase schiereiland. Het is een van de meest legendarische en iconische bestemmingen ter wereld. Een echte hippie-hangout met relaxte stranden, een unieke sfeer en gezellige vissersdorpjes. Goa heeft een gevarieerd landschap met baaien, zandstranden en palmbossen. In vergelijking met veel andere delen van India is Goa prachtig groen. Het is een plek waar menig reiziger veel langer blijft hangen dan gepland.

6. Amritsar

amritsar
amritsar

In het noordwesten van India in de provincie Punjab, nabij de grens van Pakistan, ligt Amritsar. Een belangrijke religieuze stad en het centrum van het Sikhisme. De architectuur in de stad is een mix van islamitische en hindoeïstische invloeden. Hier vind je de Gouden Tempel, het belangrijkste heiligdom van de Sikhs. Iedere Sikh wil tenminste één keer in zijn leven een pelgrimage naar deze tempel maken.

7. Het heilige Varanasi

varanasi
varanasi

Varanasi is het Mekka voor Hindoes en één van de meest spirituele plekken ter wereld. De stad bestaat al langer dan 2.700 jaar en is daarmee één van de oudste steden ter wereld. Je ziet hier de minder mooie kanten van India: die typisch Indiase chaos, viezigheid en vuil. Bij de trappen aan de Ganges rivier vind je de Manikarnika Ghat waar veel rituelen en ceremonies zoals begrafenissen en crematies uitgevoerd worden.

8. Rishikesh

rishikesh
rishikesh

De Beatles vonden er hun heil in de Maharishi Mahesh Ashram in de jaren zestig. Sindsdien trekt het mystieke Rishikesh spirituele zoekers vanuit de hele wereld aan. In de ''yoga capital of the world word je overspoeld met yoga-ashrams en meditatiecentra. Dé ideale plek om je terug te trekken en aan je spirituele groei te werken. Gelegen aan de heilige rivier de Ganges, biedt de stad tegenwoordig ook genoeg activiteiten voor de avontuurlijke reiziger. Je kunt er uitstekend raften en prachtige trekkings maken in de gebergten van de Himalaya.

9. Rajasthan

rajasthan
rajasthan

Dit is de meest exotische en magische deelstaat van heel India. De mengelmoes van machtige forten, kleurrijke markten en weelderige paleizen is betoverend. Het straatbeeld wordt gevuld met prachtig geklede mensen met tulbanden of sierlijke sari’s. Dit gebied heeft wat te bieden voor elk type reiziger. De cultuurliefhebber vindt hier archeologische en historische hoogtepunten en wil je meer actief bezig zijn, dan kun je hier prachtige trekkings maken of op kamelensafari gaan in de woestijn. Dit is ook de plek om tijgers te spotten in een van de vele natuurreservaten.

10. Dharamsala

dharamsala
dharamsala

Dharamsala is een hillstation in de noordelijke deelstaat Himachal Pradesh en de woonplaats van His Holiness the Dalai Lama: dé nummer één reden om een bezoek te brengen aan deze plaats. In Dharamsala en het nabijgelegen McLeodganj vind je een interessante mengelmoes van de Tibetaanse en Indiase cultuur. Het is ook het vertrekpunt voor prachtige trekkings in de bosrijke en bergachtige omgeving. De Triund Hill trek is een aanrader en je kunt zelfs bovenop de berg kamperen. Het is een onbeschrijfelijke ervaring om ’s ochtends de zon op te zien komen in het Himalayagebergte.

11. Het Holifeest

holifeest
holifeest

Tijdens dit inmiddels wereldberoemde feest dat meestal eind februari of begin maart plaatsvindt, wordt de overwinning gevierd van het goede over het kwade. Het Holifeest wordt gevierd tijdens Phalgun Purnima (volle maan) ter afsluiting van de Indiase winter. Alles wordt versierd en er wordt felgekleurd poeder gegooid. Inmiddels worden er ook Holifeesten in Nederland gevierd, maar om dit in India mee te maken is toch wel een heel bijzonder ervaring.

12. Manali

manali
manali

De echte thrillseeker is in Manali, de avonturenhoofdstad van India, in zijn element. Het is niet alleen een bekende tussenstop voor je reis naar het natuurschoon van Ladakh en Leh, maar ook dé plek voor avontuurlijke sporten als bergbeklimmen, ratten en paragliden. Je vindt hier ook skiresorts waar je in de winter kunt skiën en snowboarden.

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5