Himalaya

Himalaya

Het dak van de wereld

De Himalaya is een indrukwekkende bergketen met als hoogtepunt Mount Everest. Dé berg met reusachtige proporties en een sterke aantrekkingskracht op avonturiers. Nepal is verreweg de populairste uitvalsbasis om de Himalaya te ontdekken, en elke jaar komen duizenden bezoekers af op de prachtige trektochten die je in het gebied kan maken. Neem de tijd en maak de Annapurna Trekking of wandel naar Everest Base Camp, voor de uitdaging van je leven.

Himalaya

De Himalaya is een wereldberoemde bergketen in Centraal-Azië en omvat een reusachtig gebied dat delen van Pakistan, India, Nepal, Bhutan en Tibet beslaat. Een diverse regio waar verschillende volken leven en je kennismaakt met bijzondere culturen. Nepal is een van de beste plekken om deze bijzondere regio te ontdekken.

Een beklimming van Mount Everest

Het letterlijke hoogtepunt van de Himalaya is de indrukwekkende Mount Everest, gelegen op de grens van Nepal en Tibet. Dit is met 8848 meter de hoogste berg ter wereld en een beklimming is slechts voor enkelen weggelegd. Wil je naar de top, dan zul je de elementen in al hun extremen moeten doorstaan en moet je zowel geestelijk als fysiek in zeer goede conditie zijn. Je lichaam zal behoorlijke ontberingen moeten doorstaan, waaronder hoogteziekte, zuurstoftekort en alle ongemakken die daarbij komen kijken. De route zelf is niet moeilijk, maar de omstandigheden zijn dat wel. Een beklimming van Mount Everest is een ware beproeving en komt niet zonder risico’s, dus weet waar je aan begint. Durf je het aan om de beroemdste en meest gevreesde berg ter wereld te bedwingen? Meld je aan voor een expeditie, ga je conditie trainen en zorg dat je de klimtechnieken onder de knie krijgt.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Everest Base Camp

Op zoek naar een lichamelijke uitdaging, maar is de top van Mount Everest je (vanzelfsprekend) iets te gortig? Maak dan een 17-daagse trek naar Everest Base Camp. Dit kamp is gelegen op 5545 meter hoogte en de wandeling ernaartoe is een stuk toegankelijker voor de gemiddelde klimmer. Tijdens dit avontuur loop je op een rustig tempo en heb je onderweg volop de gelegenheid om te genieten. Schitterende uitzichten, boeiende kloosters, mooie gesprekken met sherpa’s en de vriendelijke bewoners van de afgelegen bergdorpjes geven kleur aan deze tocht door de Himalaya. Ga op pad met een gids of drager om iets terug te geven aan de lokale gemeenschap.

Annapurna

Een van de meest toegankelijke plekken om kennis te maken met de Himalaya is Annapurna, en de beste manier om deze regio te doorgronden is tijdens de Annapurna Circuit Trek. Tijdens deze trektocht wandel je in ongeveer 19 dagen door een afwisselend landschap van rijstvelden, bossen en besneeuwde bergtoppen, en kun je tussendoor opladen in kleine bergdorpjes. Annapurna is een van de bekendste trektochten die je in Nepal kan maken en ook hier geldt dat je een redelijke conditie moet hebben om de trek te kunnen voltooien.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Khumbu

Khumbu is de naam van het Nepalese deel van Mount Everest. De regio bestaat uit besneeuwde bergtoppen en kleine bergdorpjes die door middel van wandelroutes met elkaar worden verbonden. Hier maak je kennis met de gebruiken van de Sherpa’s en kun je verschillende bezienswaardigheden bekijken, zoals de grotten bij Khumjung en het klooster van Tengboche.

Langtang National Park

Het Langtang National Park is gelegen in de Himalaya, maar de zuidgrens ligt slechts 32 kilometer ten noorden van Kathmandu. Het nationale park omvat een oppervlakte van 1710 vierkante kilometer en bestaat uit verschillende landschappen waar je werkelijk prachtig kan wandelen. De Langtang Trek leidt je in een paar dagen langs ijskoude rivieren, gletsjers en bergtoppen. Onderweg heb je kans om verschillende wilde dieren tegen te komen, zoals de rode panda, zwarte beren en zelfs luipaarden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Mustang

Mustang is een klein, afgelegen koninkrijk midden in de Himalaya en er zijn maar weinig toeristen die deze plek bezoeken. Dit is een klein stukje Tibet, maar dan gelegen in Nepal. Hier maak je kennis met het Tibetaanse boeddhisme en eeuwenoude tradities die lange tijd voor de buitenwereld verborgen bleven. Mustang was tot voor kort namelijk gesloten voor buitenstaanders, en pas sinds 1992 worden selecte tourgroepen tot het gebied toegelaten. Mustang ligt ten westen van de stad Jomsom en de hoofdstad Lo Mangtang is te voet in een paar dagen te bereiken. Onderweg slaap je in eenvoudige pensions en de rijke cultuur maakt het tot onvergetelijke ervaring.

Reizen naar de Himalaya — Hoe kom je er?

Toegangspoort tot de Himalaya is natuurlijk de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Vanaf hier kun je eenvoudig per bus of vliegtuig verder reizen naar Lukla (Everest) of Pokhara (Annapurna). Na een paar dagen acclimatiseren kun je vervolgens beginnen aan een trektocht door de bergen. Als je sterk bent en een goede conditie hebt kun je het in principe in je eentje doen, maar het is aan te raden om een drager of gids mee te nemen. Niet alleen kunnen zij je helpen met het dragen van je rugzak en de goede weg wijzen, het is de beste manier om de lokale bevolking te leren kennen en tegelijkertijd financieel te ondersteunen.

Wil je meer weten over reizen naar Nepal? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Nepal

Andere bezienswaardigheden in Nepal

Alle bezienswaardigheden in Nepal

Nepal ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Himalaya ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Nepal.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.8
Stranden
n.v.t.
Steden
8.3
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
8.4
8,4
8,6

Prachtige mensen in Nepal

Nepal
Familiereis
09-02-2017

we hebben er kennissen wonen en steunen een meisje daar. de mensen daar zijn fantastisch

de tempels zijn het bezoeken waard. mijn broer heeft er gewerkt vandaar de kennissen.

hij heeft een stichting opgericht :www.stichtingbungkulung.nl

A. Luppers
Gereisd met partner in September 2011
10

Rust en Chaos in Nepal

Nepal
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Prachtig land met ontzettend mooie natuur. tussen de bergen gevaren op een meertje. Absolute hoogtepunten bouddhanath tempel en Durbar square. Ook een jongens klooster in de bergen bezocht. Prachtig kleurrijk volk en ontzettend vriendelijk. Ontzettend rustig bij tempels en in de natuur, daar tegenover een chaos in steden als kathmandu. Bezoek een marktje, worden ontzettend leuke souvenirs verkocht!

Niki
Gereisd met partner in October 2012
7,0

Een totaal andere wereld in terechtkomen

Nepal
Groepsrondreis met Djoser
10-01-2016

kloosters bezocht ...tussen honderde mensen mee gelopen tijdens een processie ...waarvan ook mensen zich op straat laten vallen en dan weer opstaan in hub handen klappen en doorgaan is heel indrukwekkend.vriendelijke lieve gezichten v.d.mensen .prachtige markten bezocht ...ach t is teveel om hier allemaal te vermelden!dit land moet je ruiken proeven en voelen!!!

Marianne geldels
Alleen gereisd in April 2015
5,4

Ontdek Nepal, ontdek jezelf

Nepal
Individuele rondreis met D-reizen
08-01-2016

Je land op het prachtige en indrukwekkende Katmandu. Waar je oneindig veel tempels ziet, waar lieve monikken je begroeten. Je kunt de bus pakken naar dhulikhel waar je fantastisch uitzicht heb op de himalaya. Niet te vergeten het sfeervolle pokhara en totaaleen hele andere nepal kun je ontdekken in chitwan. Namaste!

Donna koetsier
Alleen gereisd in April 2014
7,4

Super mooie rondreis

Nepal
04-01-2016

Een en al lof over de mensen. Prachtige natuur en veel historische bezienswaardigheden. Kortom een grote aanrader !

H Scheers
Alleen gereisd in November 2014