Himalaya

Himalaya

Het dak van de wereld

De Himalaya is een indrukwekkende bergketen met als hoogtepunt Mount Everest. Dé berg met reusachtige proporties en een sterke aantrekkingskracht op avonturiers. Nepal is verreweg de populairste uitvalsbasis om de Himalaya te ontdekken, en elke jaar komen duizenden bezoekers af op de prachtige trektochten die je in het gebied kan maken. Neem de tijd en maak de Annapurna Trekking of wandel naar Everest Base Camp, voor de uitdaging van je leven.

Top reisorganisaties naar Nepal

Top reisorganisaties naar Nepal
Himalaya

De Himalaya is een wereldberoemde bergketen in Centraal-Azië en omvat een reusachtig gebied dat delen van Pakistan, India, Nepal, Bhutan en Tibet beslaat. Een diverse regio waar verschillende volken leven en je kennismaakt met bijzondere culturen. Nepal is een van de beste plekken om deze bijzondere regio te ontdekken.

Een beklimming van Mount Everest

Het letterlijke hoogtepunt van de Himalaya is de indrukwekkende Mount Everest, gelegen op de grens van Nepal en Tibet. Dit is met 8848 meter de hoogste berg ter wereld en een beklimming is slechts voor enkelen weggelegd. Wil je naar de top, dan zul je de elementen in al hun extremen moeten doorstaan en moet je zowel geestelijk als fysiek in zeer goede conditie zijn. Je lichaam zal behoorlijke ontberingen moeten doorstaan, waaronder hoogteziekte, zuurstoftekort en alle ongemakken die daarbij komen kijken. De route zelf is niet moeilijk, maar de omstandigheden zijn dat wel. Een beklimming van Mount Everest is een ware beproeving en komt niet zonder risico’s, dus weet waar je aan begint. Durf je het aan om de beroemdste en meest gevreesde berg ter wereld te bedwingen? Meld je aan voor een expeditie, ga je conditie trainen en zorg dat je de klimtechnieken onder de knie krijgt.

Nepal, Himalaya
Nepal, Himalaya

Nepal, Himalaya
Nepal, Himalaya

Nepal, Himalaya
Nepal, Himalaya

Everest Base Camp

Op zoek naar een lichamelijke uitdaging, maar is de top van Mount Everest je (vanzelfsprekend) iets te gortig? Maak dan een 17-daagse trek naar Everest Base Camp. Dit kamp is gelegen op 5545 meter hoogte en de wandeling ernaartoe is een stuk toegankelijker voor de gemiddelde klimmer. Tijdens dit avontuur loop je op een rustig tempo en heb je onderweg volop de gelegenheid om te genieten. Schitterende uitzichten, boeiende kloosters, mooie gesprekken met sherpa’s en de vriendelijke bewoners van de afgelegen bergdorpjes geven kleur aan deze tocht door de Himalaya. Ga op pad met een gids of drager om iets terug te geven aan de lokale gemeenschap.

Annapurna

Een van de meest toegankelijke plekken om kennis te maken met de Himalaya is Annapurna, en de beste manier om deze regio te doorgronden is tijdens de Annapurna Circuit Trek. Tijdens deze trektocht wandel je in ongeveer 19 dagen door een afwisselend landschap van rijstvelden, bossen en besneeuwde bergtoppen, en kun je tussendoor opladen in kleine bergdorpjes. Annapurna is een van de bekendste trektochten die je in Nepal kan maken en ook hier geldt dat je een redelijke conditie moet hebben om de trek te kunnen voltooien.

Nepal, Himalaya, Annapurna
Nepal, Himalaya, Annapurna

Nepal, Himalaya
Nepal, Himalaya

Khumbu

Khumbu is de naam van het Nepalese deel van Mount Everest. De regio bestaat uit besneeuwde bergtoppen en kleine bergdorpjes die door middel van wandelroutes met elkaar worden verbonden. Hier maak je kennis met de gebruiken van de Sherpa’s en kun je verschillende bezienswaardigheden bekijken, zoals de grotten bij Khumjung en het klooster van Tengboche.

Langtang National Park

Het Langtang National Park is gelegen in de Himalaya, maar de zuidgrens ligt slechts 32 kilometer ten noorden van Kathmandu. Het nationale park omvat een oppervlakte van 1710 vierkante kilometer en bestaat uit verschillende landschappen waar je werkelijk prachtig kan wandelen. De Langtang Trek leidt je in een paar dagen langs ijskoude rivieren, gletsjers en bergtoppen. Onderweg heb je kans om verschillende wilde dieren tegen te komen, zoals de rode panda, zwarte beren en zelfs luipaarden.

Nepal, Himalaya
Nepal, Himalaya

Nepal, Himalaya
Nepal, Himalaya

Mustang

Mustang is een klein, afgelegen koninkrijk midden in de Himalaya en er zijn maar weinig toeristen die deze plek bezoeken. Dit is een klein stukje Tibet, maar dan gelegen in Nepal. Hier maak je kennis met het Tibetaanse boeddhisme en eeuwenoude tradities die lange tijd voor de buitenwereld verborgen bleven. Mustang was tot voor kort namelijk gesloten voor buitenstaanders, en pas sinds 1992 worden selecte tourgroepen tot het gebied toegelaten. Mustang ligt ten westen van de stad Jomsom en de hoofdstad Lo Mangtang is te voet in een paar dagen te bereiken. Onderweg slaap je in eenvoudige pensions en de rijke cultuur maakt het tot onvergetelijke ervaring.

Reizen naar de Himalaya — Hoe kom je er?

Toegangspoort tot de Himalaya is natuurlijk de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Vanaf hier kun je eenvoudig per bus of vliegtuig verder reizen naar Lukla (Everest) of Pokhara (Annapurna). Na een paar dagen acclimatiseren kun je vervolgens beginnen aan een trektocht door de bergen. Als je sterk bent en een goede conditie hebt kun je het in principe in je eentje doen, maar het is aan te raden om een drager of gids mee te nemen. Niet alleen kunnen zij je helpen met het dragen van je rugzak en de goede weg wijzen, het is de beste manier om de lokale bevolking te leren kennen en tegelijkertijd financieel te ondersteunen.

Populaire reizen naar Himalaya

Blogs over Himalaya

· Redactie
Insider tips voor het verborgen Himalaya-koninkrijk Bhutan
Eeuwenlang was Bhutan afgesloten van de buitenwereld. Dat maakt reizen door dit kleine Himalaya-koninkrijk een bijzondere ervaring. In Bhutan zijn tradities nog springlevend, maak je kennis met goden en koningen en ontdek je een unieke cultuur. Neem daarbij de schitterende berglandschappen en je kunt rekenen op een reis waarbij de hoogtepunten elkaar afwisselen. Pelden, de lokale expert van reisorganisatie Better Places geeft zijn insider tips voor een onvergetelijke trip.
· Redactie
VIDEO: De Himalaya vanuit de lucht
Het Himalaya gebergte in het zuiden van Azië bevat meer dan 40 bergtoppen boven de 7.000 meter hoogte, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. In deze video zie je indrukwekkende beelden van de Himalaya vanuit de lucht.

Meer bezienswaardigheden in Nepal

Alle bezienswaardigheden in Nepal

Nepal ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Himalaya ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Nepal.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.9
Stranden
n.v.t.
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.5
10

Rondreis Nepal

Nepal
Individuele rondreis met Better Places
03-11-2022

Drie weken in Nepal waren werkelijk fantastisch, dat is nog zacht uitgedrukt!
Wat een indrukwekkend land,de woeste,ruige overweldigende natuur de sfeer die het uitstraalt ,de lokale bevolking,maaltijden,kleur, religie, behulpzaamheid,de brede glimlach...
Maaike heeft de trip helemaal naar wens gemaakt, persoonlijk en precies zoals ik het in mijn hoofd had,offroad en niet al te touristisch,ontmoetingen met locale families, complimenten hiervoor.
Start Kathmandu ,een mooi begin van de reis in de sfeervolle stad op pad met een cultuurgids,behulpzaam en heel gezellig, genoten van de eerste nieuwe indrukken,bedrijvige stad,wierook,kleur,tikka, bazaars,viering festival , talloze tempels en de indrukwekkende wereld van mandala art.
Vervolgens 8 dagen trecking.
De Tamang Heritage Trail was voor mij de highlight van deze reis,zwoegen, spannende paden, omgeven door gebergten, stilte en het adembenemende uitzicht op de Hymalaya's , overnachten bij de innemende locale families en hun kinderen ,avontuur,geweldig support,plezier en care van gids en drager ,dat was heel fijn ,gezien ik alleen reisde.
Diepe respect hiervoor!
Vervolgens van plaats naar plaats met auto en chauffeur, die zeer bekwaam reed over onverharde wegen ,langs diepe afgronden .
Mooie herinneringen aan ,Patan,Bandipur,Begnas ,dobberend in een bootje op het meer, overnachting in Begnas coffee house,het heerlijkste kopje koffie ooit gedronken ,de Pema T'sal Monestery ,een boeddhistische klooster gemeenschap Pokhara, ontmoetingen met de monniken hun gastvrijheid en open gesprekken.
Bezoek aan Bote gemeenschap in Madi valley,verblijf bij een lokale familie, genoten van een rit met buffelo's, dans en muziek avond .
Kanotocht in krokodillen rivier ,safari in National park in Chitwan .
Resque Olifant geaaid en
Neushoorn moeder en kind lieten zic even zien.
Weer terug in Kathmandu, als toetje de Seven Woman Guesthouse met kookworkshop.
Betterplaces heeft een prachtig concept, duurzaam reizen door ondersteuning te bieden aan ontwikkelings projecten ,inkomen lokale bevolking en behoud van natuur.

Een onvergetelijke reiservaring,die ik koester voor altijd. 🙏

Katinka Postma
Alleen gereisd
8,6

Prachtige mensen in Nepal

Nepal
Familiereis
09-02-2017

we hebben er kennissen wonen en steunen een meisje daar. de mensen daar zijn fantastisch

de tempels zijn het bezoeken waard. mijn broer heeft er gewerkt vandaar de kennissen.

hij heeft een stichting opgericht :www.stichtingbungkulung.nl

A. Luppers
Gereisd met partner in September 2011
10

Rust en Chaos in Nepal

Nepal
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Prachtig land met ontzettend mooie natuur. tussen de bergen gevaren op een meertje. Absolute hoogtepunten bouddhanath tempel en Durbar square. Ook een jongens klooster in de bergen bezocht. Prachtig kleurrijk volk en ontzettend vriendelijk. Ontzettend rustig bij tempels en in de natuur, daar tegenover een chaos in steden als kathmandu. Bezoek een marktje, worden ontzettend leuke souvenirs verkocht!

Niki
Gereisd met partner in October 2012
7,0

Een totaal andere wereld in terechtkomen

Nepal
Groepsrondreis met Djoser
10-01-2016

kloosters bezocht ...tussen honderde mensen mee gelopen tijdens een processie ...waarvan ook mensen zich op straat laten vallen en dan weer opstaan in hub handen klappen en doorgaan is heel indrukwekkend.vriendelijke lieve gezichten v.d.mensen .prachtige markten bezocht ...ach t is teveel om hier allemaal te vermelden!dit land moet je ruiken proeven en voelen!!!

Marianne geldels
Alleen gereisd in April 2015
5,4

Ontdek Nepal, ontdek jezelf

Nepal
Individuele rondreis met D-reizen
08-01-2016

Je land op het prachtige en indrukwekkende Katmandu. Waar je oneindig veel tempels ziet, waar lieve monikken je begroeten. Je kunt de bus pakken naar dhulikhel waar je fantastisch uitzicht heb op de himalaya. Niet te vergeten het sfeervolle pokhara en totaaleen hele andere nepal kun je ontdekken in chitwan. Namaste!

Donna koetsier
Alleen gereisd in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Nepal? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Nepal