Annapurna Circuit

Annapurna Circuit

Trektocht door de Himalaya

Een van de bekendste trektochten van Nepal is de Annapurna Circuit Trek, een 19-daagse trekking (looptocht) die leidt langs spectaculaire landschappen en beeldschone natuur. Onderweg hoef je niet te rekenen op veel comfort, maar het is een geweldige manier om de ongerepte schoonheid van Nepal te beleven.

Top reisorganisaties naar Nepal

Top reisorganisaties naar Nepal
Annapurna Circuit

De Annapurna Circuit Trekking is een 211 kilometer lange tocht die je over hoge bergtoppen en langs diepe dalen zal brengen. Een intense wandeltocht die niet voor iedereen is weggelegd. Zorg dat je conditie goed is en je uitrusting op orde. Investeer bijvoorbeeld in een goede backpack, regenkleding en thermo-ondergoed, en zorg ervoor dat je schoenen goed zijn ingelopen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker op het Annapurna Circuit.

Pokhara

Hoewel in Pokhara niet de officiële start van het Annapurna Circuit ligt, is dit wel de toegangspoort tot de Himalaya. Dit gemoedelijke stadje is een prima plek om voor of na je trekking even op te laden in de gezellige guesthouses en hostels, en je komt er gegarandeerd een hoop andere reizigers en wandelfanaten tegen. Hier kun je nog een paar laatste inkopen doen voor je uitrusting en andere reizigers benaderen met wie je de trekking wil gaan maken. In Pokhara vind je ook talloze reisagenten en bureautjes die je kunnen helpen met het organiseren van een gids of porter.

Nepal, Annapurna Circuit
Nepal, Annapurna Circuit

Nepal, Annapurna Circuit
Nepal, Annapurna Circuit

De route

Het Annapurna Circuit is een 19-daagse trek door het Annapurna massief. Een 211 kilometer lange route die je over hoge bergtoppen en afwisselende landschappen leidt. Het hoogste punt ligt op 5416 meter en dat is niet alleen fysiek behoorlijk zwaar, ook mentaal moet je goed zijn voorbereid op de klim. Gelukkig maakt de route zelf een hoop goed. Rijstvelden, naaldbossen en kale bergtoppen met besneeuwde pieken trekken aan je voorbij en onderweg wandel je langs rustige dorpjes en de mooiste uitzichtpunten.

Thorung La Pass

Het hoogste punt van het Annapurna Circuit wordt gemarkeerd door de Thorung La Pass, een bergpas op 5416 meter boven zeeniveau. De pas verbindt het dorpje Manang met de tempel van Muktihath en biedt schitterende uitzichten over de Himalaya en de lager gelegen dorpjes. De klim omhoog is echter ontzettend zwaar en je moet midden in de nacht beginnen om überhaupt op tijd boven te zijn. Aangeraden wordt om voor 10 uur ’s ochtends boven te zijn, want daarna kan het weer snel omslaan. Vanaf de bergpas is het vervolgens nog drie à vier uur lopen voordat je weer beneden staat. Zorg dat je genoeg blijft drinken en wees je bewust van hoogteziekte.

Nepal, Annapurna Circuit
Nepal, Annapurna Circuit

Nepal, Annapurna Circuit
Nepal, Annapurna Circuit

Manang

Vanwege de grote hoogteverschillen is het aan te raden om af en toe een rustdag in te plannen. Niet alleen kun je je lichaam even wat rust gunnen, het is ook goed om langzaam te wennen aan de hoogte. Een populaire plek om het iets rustiger aan te doen is Manang. Een gemoedelijk dorpje dat net voor de Thorung La Pass ligt. Je vindt er leuke guesthouses en genoeg voorzieningen om je een tijdje te vermaken. Zo zijn hier filmhuizen waar je dvd’s kan kijken en kun je dagtripjes maken in de omgeving, mocht je daar behoefte aan hebben.

Kali Gan Dali Gorge

Het laagste deel van de trekking is gelegen bij Kali Gan Dali Gorge. Dit is de diepste kloof ter wereld en wordt doorkliefd door een woeste rivier. De kloof was vroeger onderdeel van een handelsroute tussen India en Tibet, tegenwoordig kom je er vooral andere trekkers tegen.

Nepal, Annapurna Circuit
Nepal, Annapurna Circuit

Nepal, Annapurna Circuit
Nepal, Annapurna Circuit

Tatopani

Een andere leuke plek om een rustdag te houden is Tatopani. Dit dorpje is bekend om de natuurlijke warmwaterbronnen en dat is een zeer welkome traktatie na al die dagen van koude douches en wandelen in de bergen.

Poon Hill

Een van de laatste haltes die je tijdens de Annapurna Circuit Trek zal aandoen is Poon Hill, een van de mooiste uitzichtpunten van heel Nepal. Vanaf deze plek heb je een panoramisch uitzicht over het Haulagiri-massief, het Annapurna-massief en de Machapuchare, de heilige berg van Nepal. Poon Hill valt ook te bereiken via de Poon Hill Trek, en daarom kan het hier nogal druk worden. Gelukkig verandert dat niets aan het uitzicht.

Nepal, Annapurna Circuit
Nepal, Annapurna Circuit

Nepal, Annapurna Circuit
Nepal, Annapurna Circuit

Overnachten

Op het Annapurna Circuit kom je genoeg bergdorpjes met accommodaties tegen waar je de nacht kan doorbrengen, maar verwacht er geen luxe. Er is doorgaans geen elektriciteit of warm water, maar je kunt er goed eten en na een lange dag in de buitenlucht zul je zonder twijfel snel in slaap vallen.

De Annapurna Circuit trekking — Hoe kom je er?

Vanuit Pokhara is het nog wel een stukje rijden naar het startpunt van het Annapurna Circuit, Besi Sahar. Er vertrekken bussen naar Besi Sahar, maar dat is niet de meest snelle en comfortabele manier van vervoer. Beter is het om bij je guesthouse te regelen dat je wordt weggebracht met een jeep. Als je met een grotere groep bent kun je de kosten makkelijk delen.

Populaire reizen naar Annapurna Circuit

Meer bezienswaardigheden in Nepal

Alle bezienswaardigheden in Nepal

Nepal ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Annapurna Circuit ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Nepal.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.9
Stranden
n.v.t.
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.5
10

Rondreis Nepal

Nepal
Individuele rondreis met Better Places
03-11-2022

Drie weken in Nepal waren werkelijk fantastisch, dat is nog zacht uitgedrukt!
Wat een indrukwekkend land,de woeste,ruige overweldigende natuur de sfeer die het uitstraalt ,de lokale bevolking,maaltijden,kleur, religie, behulpzaamheid,de brede glimlach...
Maaike heeft de trip helemaal naar wens gemaakt, persoonlijk en precies zoals ik het in mijn hoofd had,offroad en niet al te touristisch,ontmoetingen met locale families, complimenten hiervoor.
Start Kathmandu ,een mooi begin van de reis in de sfeervolle stad op pad met een cultuurgids,behulpzaam en heel gezellig, genoten van de eerste nieuwe indrukken,bedrijvige stad,wierook,kleur,tikka, bazaars,viering festival , talloze tempels en de indrukwekkende wereld van mandala art.
Vervolgens 8 dagen trecking.
De Tamang Heritage Trail was voor mij de highlight van deze reis,zwoegen, spannende paden, omgeven door gebergten, stilte en het adembenemende uitzicht op de Hymalaya's , overnachten bij de innemende locale families en hun kinderen ,avontuur,geweldig support,plezier en care van gids en drager ,dat was heel fijn ,gezien ik alleen reisde.
Diepe respect hiervoor!
Vervolgens van plaats naar plaats met auto en chauffeur, die zeer bekwaam reed over onverharde wegen ,langs diepe afgronden .
Mooie herinneringen aan ,Patan,Bandipur,Begnas ,dobberend in een bootje op het meer, overnachting in Begnas coffee house,het heerlijkste kopje koffie ooit gedronken ,de Pema T'sal Monestery ,een boeddhistische klooster gemeenschap Pokhara, ontmoetingen met de monniken hun gastvrijheid en open gesprekken.
Bezoek aan Bote gemeenschap in Madi valley,verblijf bij een lokale familie, genoten van een rit met buffelo's, dans en muziek avond .
Kanotocht in krokodillen rivier ,safari in National park in Chitwan .
Resque Olifant geaaid en
Neushoorn moeder en kind lieten zic even zien.
Weer terug in Kathmandu, als toetje de Seven Woman Guesthouse met kookworkshop.
Betterplaces heeft een prachtig concept, duurzaam reizen door ondersteuning te bieden aan ontwikkelings projecten ,inkomen lokale bevolking en behoud van natuur.

Een onvergetelijke reiservaring,die ik koester voor altijd. 🙏

Katinka Postma
Alleen gereisd
8,6

Prachtige mensen in Nepal

Nepal
Familiereis
09-02-2017

we hebben er kennissen wonen en steunen een meisje daar. de mensen daar zijn fantastisch

de tempels zijn het bezoeken waard. mijn broer heeft er gewerkt vandaar de kennissen.

hij heeft een stichting opgericht :www.stichtingbungkulung.nl

A. Luppers
Gereisd met partner in September 2011
10

Rust en Chaos in Nepal

Nepal
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Prachtig land met ontzettend mooie natuur. tussen de bergen gevaren op een meertje. Absolute hoogtepunten bouddhanath tempel en Durbar square. Ook een jongens klooster in de bergen bezocht. Prachtig kleurrijk volk en ontzettend vriendelijk. Ontzettend rustig bij tempels en in de natuur, daar tegenover een chaos in steden als kathmandu. Bezoek een marktje, worden ontzettend leuke souvenirs verkocht!

Niki
Gereisd met partner in October 2012
7,0

Een totaal andere wereld in terechtkomen

Nepal
Groepsrondreis met Djoser
10-01-2016

kloosters bezocht ...tussen honderde mensen mee gelopen tijdens een processie ...waarvan ook mensen zich op straat laten vallen en dan weer opstaan in hub handen klappen en doorgaan is heel indrukwekkend.vriendelijke lieve gezichten v.d.mensen .prachtige markten bezocht ...ach t is teveel om hier allemaal te vermelden!dit land moet je ruiken proeven en voelen!!!

Marianne geldels
Alleen gereisd in April 2015
5,4

Ontdek Nepal, ontdek jezelf

Nepal
Individuele rondreis met D-reizen
08-01-2016

Je land op het prachtige en indrukwekkende Katmandu. Waar je oneindig veel tempels ziet, waar lieve monikken je begroeten. Je kunt de bus pakken naar dhulikhel waar je fantastisch uitzicht heb op de himalaya. Niet te vergeten het sfeervolle pokhara en totaaleen hele andere nepal kun je ontdekken in chitwan. Namaste!

Donna koetsier
Alleen gereisd in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Nepal? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Nepal