Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Nepal

Kathmandu

De hoofdstad van Nepal is Kathmandu. Kathmandu is een soort openluchtmuseum vol tempels, boeddha’s en andere bezienswaardigheden. Als je buiten het oude centrum komt, bevind je je echter al snel in een chaotische, drukke metropool waar moderne Nepalesen hun leven leiden.

 

 

Bhote Koshi

Wie eens echt goed wil raften moet absoluut een bezoekje brengen aan deze rivier. Je vindt hem op ongeveer drie uur rijden van Kathmandu. Bhote Koshi is de steilste raftrivier van Nepal waar je ongelooflijke snelheden kunt halen. Het wildwatervaren hier is niet gemakkelijk, dus je hebt voldoende ervaring of een goede instructeur nodig.

Nationaal Park Royal Chitwan

Het beroemdste Nationaal Park van Nepal is een prachtig gebied vol bossen, grasland en water. Je kunt zowel in dure huisjes verblijven midden in het park of een goedkoop hotelletje pakken in een naburig dorpje. Trek minstens twee dagen uit voor het park als je een goede kans wilt maken om de wilde dieren te zien. Er lopen tijgers, luipaarden en neushoorns rond in Royal Chitwan.

 

Himalaya

Je hoeft geen afgetrainde bergbeklimmer te zijn om van de Himalaya te kunnen genieten. In de wat lagere gebieden kun je prima hiken, maar zorg wel dat je een goede, betrouwbare gids meeneemt. Het is ook mogelijk om in een klein vliegtuigje boven de bergen te zweven, wat je een fantastisch uitzicht oplevert.

Lumbini

Deze belangrijke pelgrimsplaats in het zuiden van Nepal is de geboorteplaats van Boeddha, de stichter van het Boeddhisme. Hier ga je heen voor de rust: er zijn behoorlijk wat kloosters waar je je kunt terugtrekken om te reflecteren en zingeving te zoeken.

Meer weten over reizen naar Nepal?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Nepal