Home
Blog
Algemeen
De 10 meest overschatte bezienswaardigheden in Azië

De 10 meest overschatte bezienswaardigheden in Azië

3 minuten leestijd
De 10 meest overschatte bezienswaardigheden in Azië

Veel populaire hotspots uit de reisgidsen zijn absoluut de moeite waard. Maar voor de volgende tien bestemmingen geldt dat zeker niet. Dit zijn de meest overschatte bezienswaardigheden van Azië.

Off-the-beaten-track reizen is hot. We willen allemaal het paradijs op aarde vinden minus de hordes toeristen. Onderstaande tien bezienswaardigheden in Azië waren ooit een paradijs op aarde, maar zijn een beetje verpest door het toerisme. Ga hier vooral niet heen als je op zoek ben naar een hidden gem! 

1. Maya Bay (Koh Phi Phi Leh, Thailand)

maya bay koh phi phi
maya bay koh phi phi

Met absolute stip op één staat het ontegenzeglijk prachtige Maya Bay in Thailand, bekend uit de film The Beach (2000). Tegenwoordig is dit stukje paradijs echter verpest door de vele toeristen en speedboten. Ook Koh Phi Phi Don kun je beter overslaan, tenzij je van een overvol eiland houdt met dronken jongeren, souvenirwinkeltjes en sjacheraars.

2. Tubing in Vang Vieng (Laos)

tubing vang vieng
tubing vang vieng

Reizigers trekken massaal naar Vang Vieng om in een binnenband de rivier af te drijven en zich vol te gooien met onverantwoordelijk grote hoeveelheden alcohol en drugs. Door de vele ongelukken - sommigen met dodelijke afloop - is dit inmiddels flink gereguleerd. Maar nog steeds gaat het in Vang Vieng eigenlijk maar om één ding: schaamteloos zuipen en feesten. Terwijl de omgeving zó prachtig is!

3. Tiger Temple (Kanchanaburi, Thailand)

tiger temple
tiger temple

De Tiger Temple was een Boeddhistische tempel met in haar hoogtijdagen meer dan 140 tijgers en welpjes. Een echte toeristische trekpleister waar je tegen betaling op de foto mocht met een tijger. De tempel was al jaren in opspraak, omdat de tijgers naar alle waarschijnlijkheid mishandeld en gedrogeerd werden. Gelukkig is de tempel in 2016 gesloten, want een selfie met een gedrogeerde tijger is nooit cool.

4. Walking Street Pattaya (Thailand)

walking street pattaya
walking street pattaya

Thailand is een populaire vakantiebestemming en helaas heeft deze populariteit ook een donkere kant. Zo is Pattaya uitgegroeid tot een totaal on-Thaise stad met een wel erg bruisend nachtleven, travestieshows en veel sextoerisme. Walking Street is het redlight district van Pattaya en hier word je overspoeld met hitsige dames, lady boys en pingpongshows. Wat ons betreft: no go!

5. Kuta (Bali)

kuta bali
kuta bali

Bali heeft een onwaarschijnlijk grote aantrekkingskracht op toeristen en niet zonder reden. Maar sommige plekken op het eiland zijn compleet verpest door toerisme. Kuta was ooit een pittoresk visserstadje met een prachtig strand, maar tegenwoordig is het er overvol, smerig en wordt het straatbeeld verpest door dronken toeristen. Spreek jij iemand die Bali drie keer niets vond? Dan verbleef diegene waarschijnlijk in Kuta...

6. The bridge over the River Kwai (Kanchanaburi, Thailand)

river kwai
river kwai

Toegegeven, de geschiedenis achter deze brug is indrukwekkend. Maar de brug zelf is een replica en ook van het museum, het ritje over de dodenspoorlijn en de Hell Fire Pass moet je niet te veel verwachten. Wat ons betreft heeft Thailand veel mooiere plekjes en bezienswaardigheden.

7. Olifantenritjes (diverse plekken in Azië)

olifantenritjes
olifantenritjes

In Zuidoost-Azië barst het werkelijk van de olifantenkampen waar je een ritje kunt maken op een olifant. Niet doen! Deze olifanten worden vaak illegaal gevangen, ze worden mishandeld om tam te worden en hun rug is niet bestand tegen het dragen van één of meerdere toeristen. Je kunt je geld beter besteden aan het bezoeken van een olifantenopvangcentrum.

8. Serendipity Beach (Sihanoukville, Cambodja)

serendipity beach
serendipity beach

In veel reisgidsen wordt Sihanoukville genoemd als één van de must-sees in Cambodja. Mocht je besluiten om hier je dagen op het strand te slijten, dan is het overdrukke, smerige en lawaaierige Serendipity Beach niet onze first pick. Het strand is compleet volgebouwd met restaurantjes en barretjes en populair bij jonge, dronken backpackers. Wil je écht chillen en een relaxte vibe, dan tippen wij Otres Beach.

9. Fort van Mandalay (Myanmar)

mandalay
mandalay

Na het lappen van een behoorlijke entreeprijs, vind je hier eigenlijk alleen maar een paar nagebouwde huisjes. Het fort is tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest en de reconstructie is niet zo bijster mooi gelukt. Mandalay heeft echt wel mooiere bezienswaardigheden.

10. Boracay (Filipijnen)

borocay
borocay

De stranden van Boracay zijn werkelijk prachtig en lijken zo uit een vakantiegids te zijn weggeslopen. Maar ook op dit paradijselijk stukje aarde heeft het toerisme er behoorlijk ingehakt. Het eiland mag dan wel uitgeroepen zijn tot het mooiste van de wereld, het is wel érg disco & neon. Als je daarvan houdt: this is your place. Ga je tóch liever off-the-beaten-track, dan hebben de Filipijnen zo veel mooiere pareltjes te bieden die je met een beetje geluk helemaal voor jezelf hebt!

Meer blogs