Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste plekken van Taiwan: top 10 bezienswaardigheden

De mooiste plekken van Taiwan: top 10 bezienswaardigheden

op 12 augustus 2017
3 minuten leestijd
De mooiste plekken van Taiwan: top 10 bezienswaardigheden

Misschien is Taiwan niet de eerste plek in Azië waar je aan denkt voor het maken van een onvergetelijke rondreis, maar Taiwan is ontzettend gevarieerd en erg bijzonder. Een fascinerende plek met prachtige natuur, bijzondere tradities en heerlijk eten.

In Taiwan vind je indrukwekkende berglandschappen en schitterende watervallen, een unieke cultuur met prachtige tempels, veel festivals maar ook hypermoderne steden. En dat alles op een compact eiland dat uitstekend bereisbaar is. Deze top tien bezienswaardigheden wil je zeker niet missen tijdens jouw rondreis Taiwan.

1. Taipei

taipei
taipei

Als je besluit een rondreis te gaan maken in Taiwan, begin je je reis waarschijnlijk in Taipei. Deze hypermoderne hoofdstad doet bijna Japans aan, met heeft ook Westerse invloeden. Een bijzondere en bonte mix dus. Het opvallendste gebouw van de stad is de 101 Tower waar je vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad hebt. Ook vind je in Taipei allerlei Creative Parks die zeker een bezoek waard zijn. Het zijn plekken verspreid door de stad waar oude panden zijn omgedoopt tot hippe winkeltjes, caféetjes en musea. Songshan, Taipei Artist Village en Huashan 1914 zijn erg leuk. Uiteraard ga je ook culinair genieten op één van de vele nightmarkets.

2. Sun Moon Lake

sun moon lake
sun moon lake

Sun Moon Lake in het midden van het land is dé plek om te genieten van een prachtige zonsondergang in de armen van je geliefde. Maar niet alleen voor romantische stelletjes is dit een topplek. Het schitterende meer is omgeven door prachtige groene bergen, veel natuurschoon en schitterende tempels in authentieke dorpjes. Een fantastische plek om te wandelen, een fietstocht om het meer te maken of voor een boottochtje.

3. Tainan

tainan taiwan
tainan taiwan

Tainan, in het zuiden van het land, is de oudste stad van Taiwan en is in 1624 gesticht door - jawel - Nederlanders. Tegenwoordig is dit het foodwalhalla van Taiwan en dé nummer één reden om een bezoek te brengen aan deze stad. Heb je je buikje vol, dan kun je in Tainan ook nog eens uitstekend tempelhoppen, want je vindt hier de mooiste tempels, historische gebouwen en forten van het land. De Confuciustempel en de Stage Temple of the Martial God zijn echte aanraders en verder vind je er prachtige boeddhistische en taoïstische tempels.

4. Taroko Gorge

taroko gorge
taroko gorge

Misschien wel één van de mooiste plekjes natuur van Taiwan vind je in het Taroko National Park aan de oostkust van het eiland. De Taroko Gorge is een gigantische groene kloof omgeven met marmeren kliffen, hangbruggen en watervallen. Hiervan is de Eternal Spring Shrine de bekendste. Het is een indrukwekkend stukje natuur en dé plek voor een mooie wandeling door deze adembenemend mooie omgeving.

5. Zhuilu Old Trail

old trail taiwan
old trail taiwan

Al is deze hike in Taroko National Park slechts tien kilometer lang, hij is zeker niet voor de faint hearted. Een uitdagende hike met flinke hoogteverschillen. Vooral bij een heldere lucht met weinig mist heb je een prachtig uitzicht over de hele Taroko Gorge. Je moet wel even zorgen voor een permit, want er wordt dagelijks maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten.

6. Tunnel of Nine Turns

tunnel taiwan
tunnel taiwan

Één van de highlights in Taroko National Park is een tunnel waar je in slechts een half uurtje doorheen loopt, maar vanaf het kronkelweggetje dat uit de rotswand is gesneden heb je een ongelofelijk mooi uitzicht op de hoge marmeren kliffen.

7. Kenting

kenting taiwan
kenting taiwan

Taiwan is een eiland dus uiteraard kun je hier ook genieten van zon, zee en strand. De beste plek om dit te doen is Kenting, in het meest zuidelijke puntje van Taiwan. Ook de actieve vakantieganger komt hier aan zijn nodige shot adrenaline. Je kunt hier parasailen, jetskiën en snorkelen of de prachtige koraalriffen ontdekken tijdens een snorkel- of duiktrip.

8. Surfen in Donghe & Dulan

surfing taiwan
surfing taiwan

In de omgeving van de relaxte surfdorpjes van Donghe en Dulan vind je prachtige stranden die uitstekend geschikt zijn om te surfen. Een echte backpackers hangout met een heerlijk relaxte sfeer. Je kunt surflessen nemen of een scooter huren en genieten van de prachtige omgeving, pittoreske dorpjes en vele watervallen.

9. Qingshui Cliff

qiungshui cliff
qiungshui cliff

Vlakbij het Taroko National Park vind je deze indrukwekkend hoge, grijsgroene rotspartijen met die omhoog schieten uit de felblauwe oceaan. Het hele gebied beslaat 21 kilometer aan spectaculaire kliffen en er is ook een speciaal uitzichtpunt gemaakt bij de Chongde Tunnel waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de kliffen. Dit natuurwonder van Taiwan wilt je zeker niet missen.

10. Yangmingshan National Park

yangmingshan national park
yangmingshan national park

Dit is één van de negen nationale parken van Taiwan en ligt dichtbij Taipei. Het is een heerlijke plek met prachtige natuur, slapende vulkanen en hot springs. Vooral de wonderliefhebber komt hier aan zijn trekken. Ook is dit dé plek om vlinders en bijzondere inheemse vogels te spotten.

Reisorganisaties met reizen naar Taiwan

Meer blogs over Taiwan

Beoordelingen van Taiwan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
8
Stranden
7
Steden
8
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8