Home
Blog
Algemeen
15 Redenen waarom reizen in Azië verslavend is

15 Redenen waarom reizen in Azië verslavend is

op 22 januari 2018
4 minuten leestijd
15 Redenen waarom reizen in Azië verslavend is

Voor een paar honderd euro vlieg je tegenwoordig naar hubs als Bangkok, Kuala Lumpur of Shanghai. Dé perfecte start voor een onvergetelijk avontuur op misschien wel het mooiste en meest indrukwekkende continent ter wereld. Wij geven 15 redenen waarom reizen in Azië zo ongelofelijk verslavend is.

Niet alleen de populaire rondreis door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam maakt Azië zo onwaarschijnlijk verslavend. Ook Maleisië, de duizenden prachtige eilanden van Indonesië en het bizarre China en India laten een onuitwisbare indruk achter. En er is nog zo veel meer te ontdekken: het nog relatief onaangetaste Myanmar, het indrukwekkende Nepal en het eigenzinnige Japan.

1. Verrukkelijk eten

Van Thaise curries, Pad Thai en spicy papaya salad krijgen wij nooit genoeg. De Aziatische keuken is misschien wel de lekkerste keuken ter wereld, met heerlijke verse groenten, bijzondere kruiden en vers gevangen seafood. Ook heeft elk land zijn eigen specialiteiten, waardoor de Aziatische cuisine nooit gaat vervelen. Pet mak mak, we love it!

indonesië
indonesië

2. Paradijselijke stranden

Nergens ter wereld vonden wij meer paradijselijke stranden dan in Azië. De prachtige bounty stranden in Thailand, de adembenemend mooie flora en fauna van Indonesië en de wereldberoemde standen van de Filipijnen. Denk je dat je het mooiste strand gevonden hebt, duikt er zo weer een nieuwe winnaar op. Life is a beach in Asia!

3. Spectaculaire landschappen

Nu zijn wij als Lage Landers natuurlijk al redelijk snel onder de indruk, maar de landschappen van Azië zijn wel heel erg mooi. Van spectaculaire karstgebergten, smaragdgroene rijstvelden en panoramische vergezichten tot indrukwekkende bergtoppen, onbewoonde eilanden en sensationele natuurparken met een dito verzameling wild life. Asia has got it all!

4. Magische cultuur

Of het nu gaat om het Boeddhistische Thailand of Myanmar, het Hindoeïstische Bali, ja zelfs het communistische China. Al deze landen laten een onuitwisbare indruk achter. Je wordt er doodgegooid met tempels, maar hoe veel je er ook hebt gezien, het blijft altijd een magische beleving.

ricefields
ricefields

5. Altijd lekker weer

We kunnen er in ons kikkerlandje alleen maar van dromen, maar in Azië wordt deze droom werkelijkheid. Een heerlijk tropisch klimaat, met warme temperaturen en weersvoorspellingen waarin de zon overheerst. Natuurlijk vallen er vooral in het regenseizoen ook wel eens fikse buien, maar die duren nooit lang en écht koud wordt het ook niet.

6. Stress free-zone

Hoe kun je beter ont-haasten dan elke dag met een cocktailtje in je hand in een hangmat te chillen. Word het je even te warm, dan koel je lekker af in de azuurblauwe zee en dan met een verse kokosnoot weer hup, terug in je mat. ’s Avonds lekker genieten van de allerlekkerste gerechten, met je voetjes in het zand. En de volgende dag begin je gewoon weer van vooraf aan. In Asia life is simple and sweet.

7. Streetfood

Nooit meer dure restaurants en hoge rekeningen. In Azië vind je het allerlekkerste eten gewoon op straat. In één van de vele straatstalletjes vind je de lekkerste chicken satay, Vietnamese Pho Bo en larb gai met sticky rice. Culinair genieten vanaf je plastic stoeltje. En het allerfijnste: nog betaalbaar ook.

street vietnam
street vietnam

8. Dagelijkse op avontuur

Het allerleukste van reizen is misschien wel dat elke dag een avontuur is. Je stapt uit je comfort zone, waar alles zo anders is dan je gewend bent. Dag rijtjeshuizen, 9-tot-5 banen en Hollandse stamppot. Hallo chaotisch verkeer, loslopende kippen en exotische specialiteiten. Elke dag is anders en elke dag is een avontuur.

9. Nieuwe mensen ontmoeten

Vanwege de onwaarschijnlijke populariteit van Azië is één ding zeker: tijdens je reis ga je ongetwijfeld veel andere reizigers tegenkomen. Veel sneller nog dan thuis kom je in contact met andere mensen óf locals. En binnen no time heb je vriendschappen voor het leven gesloten.

10. Met de vlam in de tuk tuk

Okay, okay, moet gezegd worden. De tuk tuk is niet het meest comfortable vervoersmiddel dat er is en na een aantal ritjes langs de lokale kleermaker en andere dubieuze plekken ben je er wellicht helemaal klaar mee. Maar als je “Miss/Mister, tuk tuk?” hoort, voel jij je alweer helemaal thuis.

old women asia
old women asia

11. Indrukwekkende geschiedenis

De rijke geschiedenis van Azië is op zo veel plekken nog zichtbaar. In de spectaculaire tempels van Bagan, het de eeuwenoude tempels van Angkor Wat en de onwaarschijnlijke mooie bouwwerken in Sukhothai. Maar ook de overblijfselen van de roerige geschiedenis van deze regio zijn nog overal zichtbaar, zoals bij de Vieng Xai grotten in Laos, de Killing Fields in Cambodja en de Cu Chi tunnels in Vietnam.

12. Vers fruit, mét smaak

Azië is een walhalla voor fruitliefhebbers. Als je eenmaal smaak van de zon in je fruit hebt geproefd, smaakt het thuis naar … helemaal niets. Er gaat nu eenmaal niets boven een rijpe ananas, zoete mango of sappige papaya. En wat dacht je van bijzondere vruchten als jackfruit, salak en drakenfruit.

13. Walhalla voor adrenaline junkies

Ook voor dare devils is Azië een natte droom. Duikliefhebbers vinden hier de mooiste koraalriffen ter wereld, surfen doe je in Bali of Lombok en in het Himalaya-gebergte trotseer je ongekende hoogtes én je lichamelijke kunnen. Ook voor wild water raften, zip-linen en bungeejumpen ben je hier op het juiste adres.

asia water
asia water

14. Adembenemende natuur

Nergens ter wereld is de natuur zo indrukwekkend en divers als in Azië. Van de tropische stranden in Indonesië, de uitgestrekte rijstvelden in Vietnam tot de onwaarschijnlijk indrukwekkende bergtoppen van de Himalaya. Het barst in Azië van de natuurreservaten en wildparken, met prachtige watervallen, spectaculaire kliffen en uitdagende hiking trails.

15. In Azië is je gulden een daalder waard

Misschien wel de belangrijkste reden voor de ongekende populariteit van Azië, is dat de meeste Aziatische landen onwaarschijnlijk goedkoop zijn. Met een beperkt budget kun je er leven als een God in … Azië. Op de meeste plekken zorgt een goede infrastructuur in combinatie met betaalbare accommodatie en lage kosten voor levensonderhoud voor een verslavend hoge kwaliteit van leven.

Meer blogs