Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste natuurgebieden in China

De 5 mooiste natuurgebieden in China

op 24 november 2017
1 minuut leestijd
De 5 mooiste natuurgebieden in China

China is best een bizar land om te bereizen. Het land heeft een ongekende en ongeëvenaarde schoonheid met must see’s die je nergens anders ter wereld vindt. Ook voor deze vijf allermooiste natuurgebieden wil je zéker naar China toe.

China kent een gigantische verscheidenheid aan klimaten en ecosystemen; van tropisch en subtropische klimaten in het zuiden tot zelfs een woestijnklimaat in het noorden van China. Ook de flora en fauna is ongeëvenaard. Zo is China de enige plek ter wereld waar je nog reuzenpanda’s in het wild vindt. Wij geven je nog vijf redenen om echt eens naar China te gaan.

1. Lijiang Yulong Xueshan National Park

lijiang yulong
lijiang yulong

In dit nationaal park in Yunnan vind je misschien wel één van de mooiste hikes ter wereld, de Tiger Leaping Gorge. Het is de diepste kloof ter wereld en de natuur is rauw en ongekend mooi. Dít is China off the beaten track: je wandelt over zandpaadjes in een landschap van rotsen en prachtige vergezichten over de Yangtze rivier.

2. Jiuzhaigou-vallei

jiuzhaigou
jiuzhaigou

Ten noorden van Chengdu ligt een onwaarschijnlijk mooi natuurreservaat dat bekend staat om haar magische, blauwgekleurde bergmeren en watervallen. De ‘negen dorpen vallei’ dankt zijn naam aan de negen dorpen die in de vallei liggen. De Jiuzhaigou-vallei is een absolute must als je in China bent en is niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

3. Zhangjiajie National Park

zhangjiajie
zhangjiajie

De onwaarschijnlijk mooie gebergten in de film Avatar zijn geïnspireerd op dit natuurgebied. Je vindt hier waanzinnig mooie karstgrotten, dichtbegroeide bossen, een woud van rotspieken tot wel 200 meter hoog, regelmatig gehuld in een mystieke mist. Hoogtepunten zijn de Tianmen Mountains en de hoogste en langste glazen brug van de wereld.

4. Huanglong National Park

huanglong
huanglong

In het noordwesten van de provincie Sichuan ligt het onbeschrijflijke mooie Huanglong National Park met felgekleurde heetwaterbronnen, indrukwekkende watervallen en besneeuwde bergtoppen. Een sprookjesachtige omgeving die absoluut tot de verbeelding spreekt.

5. Guilin Li River National Park

guilin li river
guilin li river

Dit schitterende landschap moet écht op je bucketlist. De 83 kilometer lange Li Rivier stroomt dwars door het park, van Guillin naar Yangshuo in een onwaarschijnlijk mooi landschap van groene karstbergen, steile kliffen en vele kletterende watervallen.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4