Home
Blog
Bestemmingen
Top 15 dingen om te doen in Hong Kong

Top 15 dingen om te doen in Hong Kong

op 23 december 2016
4 minuten leestijd
Top 15 dingen om te doen in Hong Kong

Kun jij je geen voorstelling maken bij Hong Kong? Na dit artikel weet je exact welke vijftien dingen je moet doen als je Hong Kong bezoekt.

Wat weet jij eigenlijk van Hong Kong? Weet jij hoeveel schoonheid deze prachtige stad herbergt? En wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen? Wij gelukkig wel! We helpen je graag en hebben vijftien dingen op een rij gezet die je kunt doen tijdens een bezoek aan Hong Kong.

1. The Peak

peak hong kong
peak hong kong

Het mooiste uitzicht van Hong Kong? Dan moet je bij The Peak zijn. Op maar liefst 554 meter heb je een prachtig uitzicht over torenhoge wolkenkrabbers en groene heuvels. Maak je ervaring onvergetelijk door de Peak Tram naar boven te nemen en onderweg te genieten van het uitzicht. Om de drukte te vermijden doe je er goed aan om The Peak in de ochtend te bezoeken. Kun je wel tegen een beetje drukte? Dan is het een aanrader om de lichtshow vanaf The Peak te bekijken. Je gaat er geen spijt van krijgen.

2. Po Lin Klooster & Tian Tan Boeddha beeld

tian tan buddha
tian tan buddha

Op het Lantau Island vind je het Tian Tian Boeddha beeld. Met een totale hoogte van 34 meter is het beeld het grootste zittende Boeddhabeeld ter wereld. Maak je wel klaar voor een flinke klim, want je moet 268 treden beklimmen om bij de top te komen. Niet ver van het Tian Tian Boeddha beeld kun je het Po Lin Klooster vinden. Zorg dat je hier ook tijd voor vrijmaakt. Deze prachtige tempel wil je niet missen.

3. Klooster van de Tienduizend Boeddha's

sha tin
sha tin

Op weg naar het Sha Tin klooster (dat zich op de top van een berg bevindt), kun jij je vergapen aan groene bomen en 10.000 gouden miniatuurboeddha’s. De schoonheid van deze beelden is niet in woorden uit te drukken en moet met eigen ogen gezien worden. Klein geheim? Ondanks de naam zijn het niet 10.000, maar bijna 13.000 boeddha’s die je onderweg aankijken. Gespot bij Wie Is De Mol!

4. Star Ferry

ferry
ferry

De Star Ferry is een leuke manier om van Hong Kong Island naar Kowloon te gaan of andersom. Met de Star Ferry heb je een uniek uitzicht over de wolkenkrabbers en op de natuur op Kowloon. De Star Ferry gaat meerdere keren per dag op en neer en is erg goedkoop. Dikke aanrader dus.

5. Symphony of Lights

symphony lights
symphony lights

Als een lichtshow volgens het Guiness Book of Records tot 'World’s Largest Permanent Light and Sound Show' is uitgeroepen, moet je dit toch met eigen ogen zien? De Symphony of Lights mag deze titel dragen en kan je iedere dag vanaf 20:00 uur bekijken. De plek waar je het bekijkt kies je zelf uit. Hoe fijn is dat?

6. Avenue of Stars

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hollywood heeft de Walk of Fame, Hong Kong heeft de Avenue of Stars. Op de boulevard van Avenue of Stars kun je namen en standbeelden vinden van beroemde Chinese acteurs. Heel leuk als jij je even in Hollywood wil wanen.

7. De verschillende markten

ladies market
ladies market

Als je in Hong Kong bent, moet je zeker een bezoek brengen aan één van de vele markten die Hong Kong rijk is. De meest bekende is de Temple Street Night Market. Deze markt komt pas in de avond tot leven en hier vind je zo’n beetje alles wat jij je maar kunt bedenken. Daarnaast kun je ook terecht bij de Goldfish Market, Ladies Market, Jade markten en nog veel meer. De keuze in Hong Kong is wat dat betreft ruim als je dol bent op markten.

8. Central-Mid-Level-Escalators

escalators
escalators

Altijd al op de langste roltrap ter wereld willen staan? Met zijn 800 meter is een bezoek aan de Central-Mid-Level-Escalators dan ook een must. Deze roltrap, die uit 20 roltrappen bestaat, begint bij Queens Road Central en eindigt bij Conduit Road. Tussen de roltrappen door heb je stukken waar je zelf moet wandelen en kun je winkels vinden. De roltrap nemen wordt op die manier een leuk avontuur.

9. De mooie tempels in Hong Kong

man mo temple
man mo temple

Ben jij even klaar met die drukke straten en hoge gebouwen? Breng dan een bezoek aan één van de tempels in Hong Kong. De bekendste tempels? De Sik Sik Yuen Wong Tai Sin Tempel, Tin Hau Tempel, Man Mo Tempel en Hung Shing Tempel. Iedere tempel heeft wel zijn unieke verhaal. Loop lekker rond en geniet van de kalmte en rust. Laat je meenemen in de rijke geschiedenis en ervaar het tijdperk van de Tang-dynastie in al zijn glorie.

10. Ngong Ping 360 kabelbaan

ngong ping
ngong ping

De Ngong Ping 360 kabelbaan is de ideale manier om Hong Kong vanuit een andere hoek te bekijken. Met een totale lengte van 5,7 kilometer voert deze kabelbaan je van Tung Chung Town Centre naar Ngong Ping. Wat je onderweg allemaal ziet? Mooie natuur, toeristische attracties en een uitzicht over het water. Een bijzondere bezienswaardigheid die je niet mag missen.

11. Hong Kong Disneyland

hong kong
hong kong

Als je Disney een warm hart toedraagt, mag je Hong Kong Disneyland niet overslaan. Trek meer dan één dag hiervoor uit om alles te doen en te zien. Je kunt ook verblijven in het naastgelegen Hong Kong Disneyland hotel. En vergeet niet die foto te nemen met je favoriete Disneyfiguur natuurlijk.

12. Ping Shan Heritage Trail

ping shan
ping shan

De Ping Shan Heritage Trail voert je langs historische gebouwen en diverse musea. De wandeling duurt maximaal twee kilometer (afhankelijk van waar je begint) en geeft je de mogelijkheid om je onder te dompelen in de geschiedenis van de Tang Clan: een machtige familie in Hong Kong. Als jij dol bent op wandelen en geschiedenis mag deze route niet ontbreken tijdens een bezoek aan Hong Kong.

13. Winkelen in Hong Kong

nathan road
nathan road

Bij jij dol op winkelen? Dan kun jij in Hong Kong je hart ophalen. De meeste bekende ketens hebben zich namelijk wel in Hong Kong gevestigd. Voor die gloednieuwe sneakers, geweldige tas of dat goede cosmeticaproduct ben jij aan het goede adres. Neem het allemaal in je op als je door Nathan Road, de bekendste winkelstraat, loopt. Overigens vind je door heel Hong Kong wel leuke winkelcentra. Voor ieder wat wils dus.

14. Chi Lin Nunnery met Nan Lian Garden

chi lin
chi lin
 

Het boeddhistische nonnenklooster, dat in uit 1934 is opgericht, brengt je terug naar het tijdperk van de Tang-dynastie. Dit houten klooster is zonder één enkele metalen spijker gebouwd. Dat maakt het klooster niet alleen prachtig, maar ook heel bijzonder. Grenzend aan het klooster vind je de Nan Lian Garden. In deze tuin vind je heuvels, grote vijvers en unieke planten. Neem zeker een bezoekje en zoek de rust op.

15. Harbour City

harbour city
harbour city

Naast dat Harbour City de drukste havens in Hong Kong is, herbergt het ook winkels, restaurants, bioscopen en zelfs drie hotels. Vergeet trouwens niet van het uitzicht te genieten bij deze haven want dat is adembenemend. Vooral als het donker wordt kun je vanaf hier alle lichten van de wolkenkrabbers zien.

Top reizen naar Hong Kong

Reisorganisaties met reizen naar Hong Kong

Meer blogs over Hong Kong

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4