Home
Blog
Vliegen
China opent futuristische luchthaven in Shenzhen

China opent futuristische luchthaven in Shenzhen

op 29 november 2013
1 minuut leestijd
China opent futuristische luchthaven in Shenzhen

In het Chinese Shenzhen is sinds gisteren een nieuwe futuristische luchthaven in gebruik genomen. Het avant garde Bao’an International Airport is een eco-vriendlijke luchthaven met 76 gates.

In het Chinese Shenzhen is sinds gisteren een nieuwe futuristische luchthaven in gebruik genomen. Het avant garde Bao’an International Airport is een eco-vriendlijke luchthaven met 76 gates. Het futuristische gebouw in de zuidelijke Chinese stad vervangt drie luchthavens die sinds woensdag buiten werking zijn, na drie testvluchten op de nieuwe luchthaven.

Shenzhen's nieuwe luchthaven werd ontworpen door het Italiaanse architectenbureau FUKSAS. Zij hebben zich laten inspireren door de mobula (vliegende manta rog) en het Chinese woord voor 'gezegend' zou klinken als 'mobula'. De bouw van het project koste zo'n 1 biljoen euro.

Hoewel Bao’an International Airport lang niet de grootste luchthaven van China is (de nieuwe Terminal 3 van Beijing is ongeveer twee keer zo groot), is het waarschijnlijk wel een van de milieuvriendelijkste. De ramen met honingraat-patronen in het plafond zorgen voor de maximale doorlating van zonlicht, waardoor het energieverbruik verminderd wordt. Daarnaast wordt er regenwater opgevangen voor hergebruik in de toiletten en om planten water te geven. Ook is het de eerste luchthaven in China met een 10-megawatt zonne-energiecentrale.

Een metrolijn die de nieuwe terminal zal verbinden met de stad zal pas klaar zijn in 2016.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4