Home
Blog
Vliegen
China opent futuristische luchthaven in Shenzhen

China opent futuristische luchthaven in Shenzhen

op 29 november 2013
1 minuut leestijd
China opent futuristische luchthaven in Shenzhen

In het Chinese Shenzhen is sinds gisteren een nieuwe futuristische luchthaven in gebruik genomen. Het avant garde Bao’an International Airport is een eco-vriendlijke luchthaven met 76 gates.

In het Chinese Shenzhen is sinds gisteren een nieuwe futuristische luchthaven in gebruik genomen. Het avant garde Bao’an International Airport is een eco-vriendlijke luchthaven met 76 gates. Het futuristische gebouw in de zuidelijke Chinese stad vervangt drie luchthavens die sinds woensdag buiten werking zijn, na drie testvluchten op de nieuwe luchthaven.

Shenzhen's nieuwe luchthaven werd ontworpen door het Italiaanse architectenbureau FUKSAS. Zij hebben zich laten inspireren door de mobula (vliegende manta rog) en het Chinese woord voor 'gezegend' zou klinken als 'mobula'. De bouw van het project koste zo'n 1 biljoen euro.

Hoewel Bao’an International Airport lang niet de grootste luchthaven van China is (de nieuwe Terminal 3 van Beijing is ongeveer twee keer zo groot), is het waarschijnlijk wel een van de milieuvriendelijkste. De ramen met honingraat-patronen in het plafond zorgen voor de maximale doorlating van zonlicht, waardoor het energieverbruik verminderd wordt. Daarnaast wordt er regenwater opgevangen voor hergebruik in de toiletten en om planten water te geven. Ook is het de eerste luchthaven in China met een 10-megawatt zonne-energiecentrale.

Een metrolijn die de nieuwe terminal zal verbinden met de stad zal pas klaar zijn in 2016.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4