Home
Blog
Bestemmingen
9 redenen om een rondreis door China te maken

9 redenen om een rondreis door China te maken

op 23 oktober 2015
2 minuten leestijd
9 redenen om een rondreis door China te maken

Rondreizen in China is één groot avontuur en een absolute aanrader. Waarom? Lees dit artikel maar!

In China, één van de grootste landen op aarde, komt heel veel moois samen. Een indrukwekkende geschiedenis, de diverse Chinese landschappen, een bijzondere bevolking en heerlijk eten. Nog niet eerder gedacht aan een rondreis door dit bijzondere land? Wij geven je 9 redenen om dit vooral wel te doen!

1. China is totaal anders op iedere denkbare manier

Een onverstaanbare taal en een cultuur die totaal anders is dan die van ons. Zelfs het Chinese eten is er anders dan dat van je favoriete afhaalrestaurant. China is een land van uitersten: traditioneel en modern; stad en natuur; zoet en pittig. Je valt er van de ene verbazing in de andere.

2. Wandelen over de Chinese Muur

De ruim 6000 kilometer lange Chinese Muur wordt gezien als een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Een aantal stukken is prima te doen als dagtrip vanuit Beijing. Wandelen niet genoeg? Slapen op de muur kan ook!

3. Rondlopen in de bijzondere stad Beijing

Beijing, de hoofdstad van China is het historische hart van het land. Oude, traditionele gebouwen en gewoonten gaan hier hand in hand met razendsnelle ontwikkelingen. Bezoek de belangrijkste plekken van de stad, zoals de Verboden Stad en het zomerpaleis, om je onder te dompelen in de geschiedenis van dit fascinerende land.

4. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn

Vergeet de eeuwige babi pangang en foe yong hai van de Chinees om de hoek. In China leer je echt Chinees eten. Van smakelijke hapjes op straat tot shao kao, de Chinese barbecue. China kent een gevarieerde en gezonde keuken met diverse specialiteiten in elke regio.

5. De magische landschappen

Van mysterieuze bergketens tot uitgestrekte velden. Van kustlijn tot woestijnachtige gebieden. En van tropische stranden tot prachtige rivieren en meren. China heeft het allemaal.

7. De Chinezen - prachtig volk!

Op sommige plekken zijn ze nog niet gewend aan die lange, westerse mensen en willen ze dolgraag met je op de foto. Maar waar je ook komt, Chinezen zijn over het algemeen een heel vriendelijk volk.

8. Het Terracottaleger in Xi'an

Het wordt gezien als één van de grootste archeologische vondsten van de twintigste eeuw: het Terracottaleger in Xi’an. Dit gigantische leger met duizenden beelden van krijgers is een van de grootste trekpleisters in China. 

9. High-tech Hong Kong

Voor één van de indrukwekkendste skylines van de wereld moet je hier zijn. In Hong Kong, wat “geurige haven” betekent, komen oost en west samen. Ook kan je er prima bijkomen op een van de heerlijke stranden.

10. Bonus: rondreizen in China is niet duur

En al dit moois krijg je voor een heel vriendelijk prijsje. Kosten voor overnachtingen, transport en eten vallen in het niet bij wat we gewend zijn. China is dus ook nog eens heel lief voor je portemonnee!

Kortom: China is gaaf! Zie jij een reis door China al zitten?

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4