Home
Blog
Bestemmingen
25x Foto's waardoor je nú in China wilt rondreizen

25x Foto's waardoor je nú in China wilt rondreizen

4 minuten leestijd
25x Foto's waardoor je nú in China wilt rondreizen

De volgende 25 kiekjes zijn made in China en maken dat je snel in het vliegtuig stapt naar deze bijzondere bestemming.

China is zoveel meer dan drukke steden en de Chinese muur. Kijk maar eens!

1. Qiandao Lake

qiandao lake
qiandao lake

Qiandao Lake is een sprookjesachtige omgeving in de provincie Zhejiang. In het meer van maar liefst 573 vierkante kilometer liggen de evenzo feeërieke eilanden Bird Island, Snake Island, Monkey Island, Lock Island en ‘the Island to Remind You of Your Childhood’. Dit gebied is het grootste nationale bospark van China. Water en groen komen hier op een wel hele charmante manier bij elkaar.

2. Tianzi Mountains

Tianzi
Tianzi

Rotsen van marmer tekenen de Tianzi Mountains. De hoogste rots is bijna anderhalve kilometer hoog. Gegarandeerd dat je je even klein voelt tussen deze gevaartes in het Zhangjiajie National Forest Park!

3. Huáng Shān

Huáng Shān
Huáng Shān

In de bergketen Huáng Shān zijn diverse scènes uit de film Avatar opgenomen. De gigantische oppervlakte telt 72 pieken, waarvan vele granieten rotsen. Tel daar, op hemelhoogte, een zee van wolken bij op en je ervaart de magie al door je beeldscherm heen.

4. Tianmen Mountain Road

Tianmen Mountain Road
Tianmen Mountain Road

Dit is misschien wel een van de gevaarlijkste wegen in de wereld. De Tianmen Mountain Road telt 99 haarspeldbochten verdeeld over elf kilometer. De uitzichten zijn geweldig, voorzichtig rijden is echter geboden!

5. Detian Falls

detian falls
detian falls

China is van alle markten thuis. Zo vind je op de grens tussen China en Vietnam dit gave watergeweld. De Detian Falls vormt een verzamelnaam voor de twee watervallen op de Quây Sơn River. Houd rekening met een nat pak!

6. Pearl Shoal Waterval

Pearl Shoal Waterval
Pearl Shoal Waterval

De Pearl Shoal Waterval mag je ook niet missen. Niagara Falls eat your heart out. In het noorden van de provincie Sichuan valt het water namelijk van veertig meter hoogte. Dat levert bijzondere taferelen op. Helemaal met zoveel groen erbij.

7. De Maijishan Grotten

Maijishan
Maijishan

Van vallend water gaan we naar een unieke beleving binnenskamers, grotkamers welteverstaan. De Maijishan Grotten zijn gesitueerd in de zijkant van de heuvel van Majishan in Tianshui. Je vindt er meer dan 7200 boeddhistische sculpturen en meer dan 1000 vierkante meter aan muurschilderingen. Een must see!

8. De Jangtsekiang rivier

yangtze
yangtze

Kronkelend door een indrukwekkend berglandschap is de Jangtsekiang, ook wel bekend als Yangzi, Yangtze of de Blauwe rivier, een lust voor het oog. Wanneer je op de rivier zelf vaart, kun je je geen notie maken van de omvang. Het is de langste rivier in Azië en de op twee na langste van de wereld.

9. Yangshuo

Yangshuo
Yangshuo

Yangshuo wordt omringd door hoge karst-bergen. Verken de regio vanaf een bamboevlot en houd je camera gereed!

10. De Li rivier

li river
li river

Nog zo’n bijzondere rivier is de Li. Of Lijiang, zoals hij ook wel eens genoemd wordt. 83 kilometer schoon aan de haak met een bijzondere skyline van bergen langs de oevers.

11. Guilin

guilin
guilin

Aan de rivier Li ligt Guilin. De grillige kalkstenen bergen die je hier omheen vindt, zijn waanzinnig!

12. Huanglong

huanglong
huanglong

Huanglong behoort tot het UNESCO werelderfgoed. En terecht. Het is de thuisbasis van veel bedreigde diersoorten, waaronder de reuzenpanda. Uitgestrekte bossen, sfeervolle poelen, met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen en warmwaterbronnen maken dit nationale park tot een excentriek stukje moeder aarde.

13. De Jiuzhaigou-vallei

Jiuzhaigou-vallei
Jiuzhaigou-vallei

Ook de Jiuzhaigou-vallei is een beschermd natuurreservaat. De gekleurde meren en watervallen zijn er buitengewoon!

14. De verboden stad

verboden stad
verboden stad

Beijing is de thuisbasis van het grootste paleizencomplex ter wereld. De verboden stad is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad. Nergens anders in China vind je zoveel erfgoed als hier.

15. De hangende tempels van Datong

datong
datong

Vanuit Datong, in noordelijk China, bezoek je gemakkelijk de hangende tempels van Datong. Aanrader!

16. Het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park

Het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park
Het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park

Unieke kleurrijke rotsformaties krijg je voorgeschoteld in de Chinese provincie Gansu. 510 vierkante kilometer aan bizar natuurschoon. Dit wil je met eigen ogen zien!

17. De rijstterrassen bij Yuanyang

Yuanyang
Yuanyang

Waar je een evenzo fleurige mood van krijgt, zijn de rijstterrassen bij Yuanyang. Ze liggen in de provincie Yunnan en zijn de grootste en mooiste van China. Al honderden jaren lang zie je hier een prachtige weerkaatsing van licht over de met water gevulde terrassen. Met name bij zonsopkomst en zonsondergang vormt dit serene beeld een onvergetelijke herinnering.

18. Gouqi Island

gouqi island
gouqi island

Gouqi Island is als een spookstad, alleen dan in de vorm van een eiland. Het verlaten vissersplaatsje is onderdeel van de eilandengroep Shengsi. De natuur neemt het hier langzaam over, wat uitzonderlijke indrukken met zich meebrengt.

19. Tibet

tibet
tibet

Het duurt even voordat je er bent, maar eenmaal aangekomen, heb je ook wat! Tibet is puurheid pur sang. De ongerepte natuur in combinatie met de sereniteit is simpelweg magisch. Bijna niet in woorden of beeld uit te drukken, dat wil je aan den lijve ervaren.

20. Libo

libo
libo

De provincie Libo is ruig op alle fronten. Het gebied leent zich perfect voor avontuurlijke trekkingen dwars door het pure natuurschoon. Zowel aan wal áls te water!

21. Pingyao

pingyao
pingyao

Pingyao is een goed bewaard geheim van China. Waar alles in China groot, groter, grootst lijkt, zijn stadjes als Pingyao kleine parels. Dwaal door historische straatjes en groet de charismatische lokale bevolking.

22. Het Rode Strand

rode strand
rode strand

In Panjin vormt een rode bloemenzee een waanzinnig ‘strand’. Het soort zeewier geeft de rode kleur. Er mag niet op gelopen worden, wel is er een speciaal pad aangelegd. Met name in de herfst levert dit bijzondere plaatjes op!

23. Hong Kong

hong kong
hong kong

Naast alle natuurpracht zijn ook foto’s uit de miljoenenmetropool Hong Kong indrukwekkend te noemen. Chinese tradities van oudsher worden hier moeiteloos gecombineerd met moderniteit van vandaag de dag.

24. Macau

macau
macau

In Macau tref je een combinatie van glitter en chaos aan. Las Vegas is er niks bij. Ook dát wil je met eigen ogen zien.

25. De Chinese muur

chinese muur
chinese muur

Als vanzelfsprekend hoort de Chinese muur thuis in deze lijst. Het bouwwerk dat tot stand kwam om het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren is niet in één beeld te vangen. De zes kilometer tellende wal behoort tot een van de wereldwonderen. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen waarom dat het geval is.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4