Home
Blog
Bestemmingen
Scary hangbrug met glazen bodem op 200m hoogte geopend in China

Scary hangbrug met glazen bodem op 200m hoogte geopend in China

op 6 oktober 2015
1 minuut leestijd
Scary hangbrug met glazen bodem op 200m hoogte geopend in China

China blijft verbazen. Dit keer met een angstaanjagende hangbrug over een 200 meter diepe kloof! De brug is afgelopen week geopend en toch wel spannend hoor. Kijk maar!

Deze spectaculaire hangbrug is te vinden in het Shiniuzhai National Geological Park in de Hunan provincie van China. De brug is vorige week geopend voor durfals (zonder hoogtevrees) om eroverheen te lopen. De brug is maarliefst bijna 300 meter lang en hangt 200 meter boven de grond. Adembenemend is het uitzicht naar beneden dus letterlijk!

Hij is 100% veilig

De brug heet officieel 'Haohan Qiao' wat toepasselijk 'Moedige Mensen Brug' betekent. Volgens de architecten is het 100% veilig om eroverheen te lopen, maar je hebt er toch wel wat lef voor nodig. Zie ook de onderstaande filmpjes van Chinezen die het ook wel erg eng vinden :)

En alsof dat nog niet eng genoeg is, ze maken er nog één die nog langer is

Ja het kan altijd hoger en langer. Daarom zijn ze in China ook bezig met een nog veel hogere en langere hangbrug met glazen bodem. Deze brug genaamd de 'Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge' wordt gebouwd in het Zhangjiajie National Forest Park (ook in de Hunan provincie van China) en zal later dit jaar geopend worden. Dat moet de hoogste én langste hangbrug met glazen bodem ter wereld worden.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4