Home
Blog
Bestemmingen
Scary hangbrug met glazen bodem op 200m hoogte geopend in China

Scary hangbrug met glazen bodem op 200m hoogte geopend in China

op 6 oktober 2015
1 minuut leestijd
Scary hangbrug met glazen bodem op 200m hoogte geopend in China

China blijft verbazen. Dit keer met een angstaanjagende hangbrug over een 200 meter diepe kloof! De brug is afgelopen week geopend en toch wel spannend hoor. Kijk maar!

Deze spectaculaire hangbrug is te vinden in het Shiniuzhai National Geological Park in de Hunan provincie van China. De brug is vorige week geopend voor durfals (zonder hoogtevrees) om eroverheen te lopen. De brug is maarliefst bijna 300 meter lang en hangt 200 meter boven de grond. Adembenemend is het uitzicht naar beneden dus letterlijk!

Hij is 100% veilig

De brug heet officieel 'Haohan Qiao' wat toepasselijk 'Moedige Mensen Brug' betekent. Volgens de architecten is het 100% veilig om eroverheen te lopen, maar je hebt er toch wel wat lef voor nodig. Zie ook de onderstaande filmpjes van Chinezen die het ook wel erg eng vinden :)

En alsof dat nog niet eng genoeg is, ze maken er nog één die nog langer is

Ja het kan altijd hoger en langer. Daarom zijn ze in China ook bezig met een nog veel hogere en langere hangbrug met glazen bodem. Deze brug genaamd de 'Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge' wordt gebouwd in het Zhangjiajie National Forest Park (ook in de Hunan provincie van China) en zal later dit jaar geopend worden. Dat moet de hoogste én langste hangbrug met glazen bodem ter wereld worden.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4