Home
Blog
Bestemmingen
De Reed Flute Cave in China

De Reed Flute Cave in China

op 17 november 2013
1 minuut leestijd
De Reed Flute Cave in China

De Hang Son Doong grot in Vietnam is de grootste grot op aarde, maar die heeft er sinds kort een concurrent bijgekregen als het gaat om onze favoriete grotten: de Reed Flute Cave!

De Hang Son Doong grot in Vietnam is de grootste grot op aarde, maar die heeft er sinds kort een concurrent bijgekregen als het gaat om onze favoriete grotten: de Reed Flute Cave! Deze grot bevind zich buiten het centrum van Guillin, in de Chinese autonome regio Guangxi Zhuang en vormt al meer dan 1.200 jaar een bezienswaardigheid voor toeristen.

De natuurlijke kalkstenen grot is meer dan 180 miljoen jaar oud. Hoewel het qua grote verbleekt bij de Hang Son Doong grot (de Reed Flute grot is zo'n 240 meter lang, terwijl de Hang Son Doong grot zo'n 8,5 kilometer lang is), bevat het zeer fraaie stalagmieten, stalactieten en rotsformaties. De grot wordt ook erg mooi verlicht met verschillende kleuren lampen.

De grot dankt zijn naam aan het groene riet dat buiten groeit, waarvan men melodieuze fluiten maakt. Binnenin de grot zijn 70 inscripties te vinden, die dateren van 792 n.Chr. ten tijde van het Tang-dynastie. De grot raakte echter in de vergetelheid voor bijna duizend jaar, maar werd in de jaren 1940 herontdekt door een groep vluchtelingen die op de vlucht waren voor de Japanse troepen.

Als je de Guangxi Zhuang regio aandoet tijdens je rondreis door China, is het zeker de moeite waard om hier een stop te maken!

 

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4