Home
Blog
Bestemmingen
De Reed Flute Cave in China

De Reed Flute Cave in China

op 17 november 2013
1 minuut leestijd
De Reed Flute Cave in China

De Hang Son Doong grot in Vietnam is de grootste grot op aarde, maar die heeft er sinds kort een concurrent bijgekregen als het gaat om onze favoriete grotten: de Reed Flute Cave!

De Hang Son Doong grot in Vietnam is de grootste grot op aarde, maar die heeft er sinds kort een concurrent bijgekregen als het gaat om onze favoriete grotten: de Reed Flute Cave! Deze grot bevind zich buiten het centrum van Guillin, in de Chinese autonome regio Guangxi Zhuang en vormt al meer dan 1.200 jaar een bezienswaardigheid voor toeristen.

De natuurlijke kalkstenen grot is meer dan 180 miljoen jaar oud. Hoewel het qua grote verbleekt bij de Hang Son Doong grot (de Reed Flute grot is zo'n 240 meter lang, terwijl de Hang Son Doong grot zo'n 8,5 kilometer lang is), bevat het zeer fraaie stalagmieten, stalactieten en rotsformaties. De grot wordt ook erg mooi verlicht met verschillende kleuren lampen.

De grot dankt zijn naam aan het groene riet dat buiten groeit, waarvan men melodieuze fluiten maakt. Binnenin de grot zijn 70 inscripties te vinden, die dateren van 792 n.Chr. ten tijde van het Tang-dynastie. De grot raakte echter in de vergetelheid voor bijna duizend jaar, maar werd in de jaren 1940 herontdekt door een groep vluchtelingen die op de vlucht waren voor de Japanse troepen.

Als je de Guangxi Zhuang regio aandoet tijdens je rondreis door China, is het zeker de moeite waard om hier een stop te maken!

 

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4