Home
Blog
Bestemmingen
De Verboden Stad: Must-see in Peking

De Verboden Stad: Must-see in Peking

op 18 december 2017
1 minuut leestijd
De Verboden Stad: Must-see in Peking

Besluit je naar China af te reizen, dan zijn Shanghai, Hong Kong en de Chinese Muur populaire bestemmingen. Maar een misschien wel net zo indrukwekkende bezienswaardigheid is de Verboden Stad in Peking, het tegenwoordige Beijing.

Met meer dan twintig miljoen inwoners is Peking na Shanghai de grootste stad van China. De stad heeft een grootte van meer dan de helft van België en kent ontzettend veel prachtige bezienswaardigheden. De Verboden Stad, Zijin Cheng, is één van de belangrijkste en voornaamste monumenten van China.

Een keizerlijke bezienswaardigheid

De Verboden Stad is een overblijfsel uit de Ming dynastie, het oude Chinese keizerrijk uit de vijftiende eeuw. De bouw van de stad heeft in totaal veertien jaar geduurd. Keizer Zhu Di gaf opdracht tot de bouw van het immense complex en in totaal woonden er 24 keizers. De laatste keizer werd in 1924 van de troon gestoten.

peking china
peking china

verboden stad
verboden stad

peking verboden stad
peking verboden stad
 

Niet zomaar een stad

De naam heeft het paleizencomplex te danken aan het feit dat het ‘gewone’ volk er niet mocht komen. Toegang was alleen voor de Keizer, zijn familie en dienaren met speciale toestemming. Het gehele complex bestaat uit bijna duizend gebouwen en tienzuiden kamers. Wil je alles zien, moet je er echt een aantal dagen voor uittrekken, want het complex is immens groot met prachtige paviljoenen, gebouwen en kunstgalerijen.

Hoe kom je er?

De Verboden Stad is ontzettend gemakkelijk te vinden. Het ligt namelijk midden in Beijing, vlakbij het Plein van de Hemelse Vrede; een wereldberoemd plein met een oppervlakte van maar liefst 440.000 vierkante meter met plek voor miljoenen mensen. Niet te missen dus. Vanuit Peking is ook de Chinese Muur eenvoudig te bereiken en dit wereldwonder mag ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan China.

Top reizen naar De Verboden Stad

Reisorganisaties met reizen naar De Verboden Stad

Meer blogs over De Verboden Stad

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4