Home
Blog
Bestemmingen
Victoria Peak: Hong Kong aan je voeten

Victoria Peak: Hong Kong aan je voeten

1 minuut leestijd
Victoria Peak: Hong Kong aan je voeten

Door het verbluffende uitzicht is Victoria Peak dé bezienswaardigheid van Hong Kong. Picture perfect viewpoint over de stad! 

Als er één ding is dat je niet mag overslaan als je in Hong Kong bent, dan is dat Victoria Peak. En er zijn ook maar weinig toeristen die deze bezienswaardigheid skippen: Victoria Peak verwelkomt jaarlijks zeven miljoen bezoekers. Daarmee is Victoria Peak de best bezochte attractie van Hong Kong!

552 meter hoog uitzicht op de skyline

Wij snappen het wel: kijk dat uitzicht! Waar vind je een stad met zo’n geweldig uitkijkpunt over de volledige skyline? Mount Austin, zoals de berg eigenlijk heet (locals spreken van ‘The Peak’) is 552 meter hoog, en is de hoogste berg van Hong Kong Island, waar ook het centrum van de stad op ligt. Een groot gedeelte van de stad ligt echter aan de overkant van het water, op het vaste land.

The Peak
The Peak

Hong Kong skyline
Hong Kong skyline

Victoria Peak
Victoria Peak

Exclusief woongebied voor niet-Chinezen

Al sinds 1888 rijdt er een trammetje naar boven, die geïnteresseerden naar de top van de berg brengt. Doordat The Peak vanaf toen toegankelijk was (voorheen werden mensen alleen naar boven gedragen in een draagstoel…), besloten mensen dat het eigenlijk wel een mooie plek was om te gaan wonen. Tussen 1904 en 1930 werd The Peak aangemerkt als een exclusief woongebied voor niet-Chinezen. Vandaag de dag is The Peak nog steeds een populair woongebied onder de rijken, maar gelukkig wordt niet meer gekeken naar afkomst.

Een retourtje The Peak met het trammetje kost 40 Hong Kong Dollar (omgerekend ongeveer 4,50 euro). Wil je ook toegang tot het hoogste viewpoint The Sky Terrace? Dan betaal je meer (83 HK$).

Top reizen naar Hong Kong

Reisorganisaties met reizen naar Hong Kong

Meer blogs over Hong Kong

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4