Home
Blog
Bestemmingen
China bouwt angstaanjagende brug met glazen bodem

China bouwt angstaanjagende brug met glazen bodem

op 10 juli 2015
1 minuut leestijd
China bouwt angstaanjagende brug met glazen bodem

In China creëren ze graag de overtreffende trap. Ze bouwden al eens een angstaanjagende hangbrug met glazen bodem op 180 meter hoogte, maar daar komt dit jaar nog eens een burg met glazen bodem bij op 300 meter hoogte.

De nieuwe brug wordt eveneens in de Chinese provincie Hunan gebouwd, in het nationale park van Zhangjiajie, dat als inspiratiebron geldde voor de planeet Pandora in de film Avatar. Het zal 's werelds langste en hoogste brug worden met glazen bodem en werd ontworpen door de Israëlische architect Haim Dotan.

De Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge zal in juli afgerond worden, met een officiële opening in oktober. De brug verbindt twee kliffen op een hoogte van 300 meter, en is 380 meter lang en 6 meter breed.

Om het af te maken, kunnen er maximaal 800 mensen tegelijk op de brug, die onder ander gebruikt zal worden voor modeshows en voor 's werelds hoogste bungee jump, waar de hoogste nu nog van de Macau Tower is op 232 meter hoogte.

Amerika heeft een vergelijkbare brug met de Grand Canyon Skywalk, maar deze is slechts 20 meter lang en hangt 218 meter boven de grond.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4