Home
Blog
Algemeen
Enorm gebouw in de vorm van een lotusbloem in China

Enorm gebouw in de vorm van een lotusbloem in China

op 7 maart 2015
1 minuut leestijd

In het hart van de Chinese stad Wujin bevindt zich een bijzonder openbaar gebouw: het Lotus Building, met een opvallend design geïnspireerd door een bloeiende lotusbloem.

Dit opvallende gebouw is omgeven door bloemblaadjes, die de drie fasen van een lotusbloem weergeven, van knop tot volledig geopend in bloei. Van binnen is het gebouw voorzien van kathedraal-achtige plafonds, conferentiezalen, expositieruimtes en kantoren. Een systeem van geometrische palen gebruikt het omliggende meer om de temperatuur van het gebouw te reguleren met zo min mogelijk energieverbruik. Een verlichtingssysteem verlicht het gebouw 's avonds in vele kleuren op, wat een dramatisch effect oplevert.

Het lotus gebouw staat in het centrum van het Wujin district, in de oostelijke kustprovincie Jiangsu. Het werd ontworpen door het Australische architectenbureau studio505 en in 2013 voltooid.

Een fraai stukje architectuur wat ons betreft, en mocht je tijdens je rondreis door China hier in de buurt komen, dan zou ik hier zeker een kijkje gaan nemen!

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4