Home
Blog
Algemeen
Enorm gebouw in de vorm van een lotusbloem in China

Enorm gebouw in de vorm van een lotusbloem in China

op 7 maart 2015
1 minuut leestijd

In het hart van de Chinese stad Wujin bevindt zich een bijzonder openbaar gebouw: het Lotus Building, met een opvallend design geïnspireerd door een bloeiende lotusbloem.

Dit opvallende gebouw is omgeven door bloemblaadjes, die de drie fasen van een lotusbloem weergeven, van knop tot volledig geopend in bloei. Van binnen is het gebouw voorzien van kathedraal-achtige plafonds, conferentiezalen, expositieruimtes en kantoren. Een systeem van geometrische palen gebruikt het omliggende meer om de temperatuur van het gebouw te reguleren met zo min mogelijk energieverbruik. Een verlichtingssysteem verlicht het gebouw 's avonds in vele kleuren op, wat een dramatisch effect oplevert.

Het lotus gebouw staat in het centrum van het Wujin district, in de oostelijke kustprovincie Jiangsu. Het werd ontworpen door het Australische architectenbureau studio505 en in 2013 voltooid.

Een fraai stukje architectuur wat ons betreft, en mocht je tijdens je rondreis door China hier in de buurt komen, dan zou ik hier zeker een kijkje gaan nemen!

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4