Home
Blog
Algemeen
De 10 mooiste bankgebouwen ter wereld

De 10 mooiste bankgebouwen ter wereld

op 17 maart 2014
2 minuten leestijd
De 10 mooiste bankgebouwen ter wereld

In de financiële wereld gaat een hoop geld om, en dus is het ook geen verrassing dat banken vaak indrukwekkende gebouwen laten bouwen. Check hier de 10 mooiste bankgebouwen ter wereld.

In de financiële wereld gaat een hoop geld om, en dus is het ook geen verrassing dat banken vaak indrukwekkende gebouwen laten bouwen. Zo is het One World Trade Center officieel het hoogste gebouw in de Verenigde Staten en wordt het iconische Midland Bank Building in Londen gebruikt als hotel. Het Duitse bedrijf Emporis uit Hamburg verzameld gegevens van gebouwen en stelde een lijst op met de meest spectaculaire gebouwen in de banksector, die je hieronder kunt zien.

Bank of America Tower, New York, Verenigde Staten

De Bank of America Tower is vernoemd naar de grootste bank in de Verenigde Staten. Deze wolkenkrabber werd officieel het op één na hoogste gebouw in New York tot het One World Trade Center in mei 2013 zijn hoogste punt had bereikt.

Bank of China Tower, Hong Kong

Deze toren herbergt het hoofdkwartier van de Bank of China in Hong Kong. Volgens architect Ieoh Ming Pei diende de vorm van een bamboe stengel als inspiratie voor het ontwerp.

Europese Investeringsbank, Luxemburg

Het hoofdkwartier van de Europese Investeringsbank is gelegen in Luxemburg. De V-vormige kantoren zijn met elkaar verbonden door door atria en wintertuinen en volledig overspannen met glas.

Isbank Tower, Istanbul, Turkije

Met een hoogste van 181 meter, was het het hoogste gebouw in Turkije tot 2012. Details van de gevel doen denken aan de Trump Tower in New York, die ook werd ontworpen door de architecten Swanke Hayden.

Islamic Development Bank, Jeddah, Saoedi-Arabië

De twee torens van de Islamic Development Bank Headquarters in Jeddah zijn verbonden door een dakconstructie. Het gebouw, dat meer dan 100 meter hoog is, heeft een verfijnd ontwerp: smal venster spleten in de buitenmuren dienen om het sterke zonlicht te blokkeren terwijl de centrale patio's zijn bedekt met glas om natuurlijk licht binnen te laten.

Macquarie Bank Centre, Sydney, Australië

De Macquarie Bank heeft zijn hoofdkantoor in Sydney en is de enige grote bank in Australië. De witte rooster structuur is een bijzonder opvallend detail van het gebouw, die als een net om de glazen kubus zit.

Nationale Bank van Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Dit gebouw huisvest de Nationale Bank van Dubai, die wordt beschouwd als één van de leidende banken in de Verenigde Arabische Emiraten. De vorm van het gebouw doet denken aan een zeil, een concept dat ook bij het luxe hotel Burj Al Arab in Dubai werd toegepast.

ING House, Amsterdam, Nederland

Ook in Nederland hebben we een bijzonder bankgebouw: het hoofdkwartier van de ING Groep. Vanwege zijn ongebruikelijke vorm, wordt het gebouw ook wel 'schoen' genoemd.

Saxo Bank, Hellerup, Denemarken

Het internationale hoofdkwartier van de Saxo Bank is de thuisbasis van de Deense online beleggingsbank Saxo Bank. Dankzij het expressieve ontwerp wordt het duidelijk onderscheiden van de omgeving.

Scotia Plaza, Toronto, Canada

Scotia Plaza is momenteel Toronto's tweede hoogste wolkenkrabber na het First Canadian Place. Het dient als hoofdkwartier van de Scotiabank.

Meer blogs