Home
Blog
Steden
Futuristisch Dongdaemun Design Plaza geopend in Seoul

Futuristisch Dongdaemun Design Plaza geopend in Seoul

op 22 maart 2014
1 minuut leestijd
Futuristisch Dongdaemun Design Plaza geopend in Seoul

Gisteren is in het trendy winkelgebied Dongdaemun in de Zuid-Koreaanse stad Seoul een nieuw futuristisch gebouw geopend. Het nieuwe Dongdaemun Design Plaza werd ontworpen door de Iraaks-Britse 'starchitect' Zaha Hadid.

Gisteren is in het trendy winkelgebied Dongdaemun in de Zuid-Koreaanse stad Seoul een nieuw futuristisch gebouw geopend. Het nieuwe Dongdaemun Design Plaza (DDP) werd ontworpen door de Iraaks-Britse 'starchitect' Zaha Hadid, die bekend staat om haar futuristische, ruimteschip-achtige werk. De bouw van het project kostte maar liefst 327 miljoen euro, en geheel volgens de 24-uurs cultuur in Seoul, zal het dag en nacht geopend zijn. Het gebouw werd in opdracht van de Seoul Metropolitan Government ontworpen en is voorzien van futuristische vormen, die kenmerkend zijn voor het eerdere werk van Hadid. Zij is ook de vrouw achter het opvallende ontwerp van het nationale stadion voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.In het DDP zullen concerten, congressen en andere grote evenementen het hele jaar door georganiseerd worden, met de Seoul Fashion Week als eerste grote evenement. Tot en met 26 maart zullen er modeshows van Zuid-Koreaanse ontwerpers te zien zijn, evenals Blueprint, de beurs tijdens de Fashion Week.

Het nieuwe gebouw en het aangrenzende park vervangt een verouderd stadion dat sinds lange tijd een doorn in het oog was in de trendy wijk. Het gebouw herbergt ook een museum, een design lab en een kunsthal. Ter gelegenheid van de opening is de toegang tot alle tentoonstellingen behalve de Gansong Arts Collection Tentoonstelling gratis tot het einde van maart.

Meer blogs