Home
Blog
Algemeen
Tour Triangle wordt de eerste wolkenkrabber in Parijs sinds 40 jaar

Tour Triangle wordt de eerste wolkenkrabber in Parijs sinds 40 jaar

op 29 juli 2015
1 minuut leestijd

Tour Triangle, een prachtige moderne hoogbouw piramide, zal de eerste wolkenkrabber in Parijs worden, na een periode van 40 jaar met hoogte beperkingen in de stad.

Aanvankelijk werd het gebouw door de Parijse planning commisie in 2014 afgewezen, maar de eerste wolkenkrabber in 40 jaar is nu eindelijk op weg naar de bouw. Het werd ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron en zal naar verwachting zo'n 180 meter boven het 15e arrondissement uit gaan stijgen, en zal het derde hoogste gebouw worden in Parijs, na de Eiffeltoren en de veel verguisde Tour Montparnasse (het gebouw dat ervoor zorgde om bouwhoogten te beperken, nadat het opgeleverd was in 1973). Die hoogtebeperkingen werden in 2010 opgeheven en de stad ondergaat momenteel een enorme verstedelijking en vergroening.

Tour Triangle speelt hier op in, door een bijdrage te leveren aan de openbare ruimte van de stad en enigzins betaalbare appartementen te bieden. Gelegen op een historische as tussen de 15e arrondissement en de omliggende gemeenschappen van Issy-les-Moulineaux en Vanves, zal het gebouw een 42-verdiepingen tellende toren worden in piramide vorm, die geoptimaliseerd is om te 'verdwijnen' in de skyline van Parijs. Naast appartementen biedt het gebouw ruimte voor een hotel, start-ups kantoren en wordt het afgedekt door een panoramisch restaurant, die via schuine liften te bereiken is.

Top reizen naar Frankrijk

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.4