Home
Blog
Algemeen
Tour Triangle wordt de eerste wolkenkrabber in Parijs sinds 40 jaar

Tour Triangle wordt de eerste wolkenkrabber in Parijs sinds 40 jaar

op 29 juli 2015
1 minuut leestijd

Tour Triangle, een prachtige moderne hoogbouw piramide, zal de eerste wolkenkrabber in Parijs worden, na een periode van 40 jaar met hoogte beperkingen in de stad.

Aanvankelijk werd het gebouw door de Parijse planning commisie in 2014 afgewezen, maar de eerste wolkenkrabber in 40 jaar is nu eindelijk op weg naar de bouw. Het werd ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron en zal naar verwachting zo'n 180 meter boven het 15e arrondissement uit gaan stijgen, en zal het derde hoogste gebouw worden in Parijs, na de Eiffeltoren en de veel verguisde Tour Montparnasse (het gebouw dat ervoor zorgde om bouwhoogten te beperken, nadat het opgeleverd was in 1973). Die hoogtebeperkingen werden in 2010 opgeheven en de stad ondergaat momenteel een enorme verstedelijking en vergroening.

Tour Triangle speelt hier op in, door een bijdrage te leveren aan de openbare ruimte van de stad en enigzins betaalbare appartementen te bieden. Gelegen op een historische as tussen de 15e arrondissement en de omliggende gemeenschappen van Issy-les-Moulineaux en Vanves, zal het gebouw een 42-verdiepingen tellende toren worden in piramide vorm, die geoptimaliseerd is om te 'verdwijnen' in de skyline van Parijs. Naast appartementen biedt het gebouw ruimte voor een hotel, start-ups kantoren en wordt het afgedekt door een panoramisch restaurant, die via schuine liften te bereiken is.

Top reizen naar Frankrijk

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20 dagen
Individuele rondreis
Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.3