Home
Blog
Algemeen
's Werelds hoogste hotel gepland in klein Zwitsers dorp

's Werelds hoogste hotel gepland in klein Zwitsers dorp

op 31 maart 2015
1 minuut leestijd

Besneeuwde bergtoppen, geitenhoeders, chocoladerepen en een gigantische glazen wolkenkrabber. Dat zou zo maar eens het nieuwe beeld van de Zwitserse Alpen kunnen worden, als de plannen voor 's werelds hoogste hotel worden goedgekeurd.

Als de plannen voor de controversiële 7132 Tower worden goedgekeurd, dan zal het met 381 meter het hoogste gebouw in West-Europa worden, en het hoogste hotel ter wereld. En dat alles in een klein Zwitsers dorp. De met reflecterend glas bedekte toren moet in 2019 voltooid zijn en zal even hoog worden als het Empire State Building.

Als het ooit van de grond komt, dan zal het luxe hotel en spa complex een ongegekend uitzicht over het Zwitserse landschap gaan bieden. De 7132 Tower heeft zijn naam gekregen van het dorpje Vals waar de toren moet komen te staan. Hier wonen op dit moment zo'n 1.000 mensen en ongeveer even veel schapen.

De opvallende toren werd ontworpen door het in de Verenigde Staten gevestigde Morphosis Architects, na een internationale wedstrijd die inzendingen van enkele van 's werelds grootste gebouwen ontwerpers had ontvangen.

De eigenaren van de voorgestelde toren willen dat hun hotel een van de beste vijf in de wereld wordt, met prijzen die daar bij passen. Naast 107 kamers en suites, moeten er restaurants, een balzaal, galerie, bibliotheek, fitnessruimte, zwembad en zakelijke faciliteiten in komen.

Top reizen naar Zwitserland

Reisorganisaties met reizen naar Zwitserland

Meer blogs over Zwitserland

Beoordelingen van Zwitserland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7
Stranden
n.v.t.
Steden
7.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3