Home
Blog
Algemeen
Nieuw openlucht observatiedek in New York, hoger dan het Empire State Building

Nieuw openlucht observatiedek in New York, hoger dan het Empire State Building

op 15 augustus 2015
1 minuut leestijd
Nieuw openlucht observatiedek in New York, hoger dan het Empire State Building

Hudson Yards is één van de grootste bouwprojecten in New York City ooit en heeft aangekondigd een observatiedek te maken op een hoogte van 335 meter in de lucht, bijna 15 meter hoger dan het observatiedek van het Empire State Building.

Het observatiedek in de Hudson Yards zal een spectaculair 360-graden uitzicht bieden over Manhattan en daarbuiten. Het observatiedek zal onderdeel worden van de 92 verdiepingen hoge 30 Hudson Yards, dat het vierde hoogste gebouw in New York zal gaan worden. Deze nieuwe wolkenkrabber moet in 2019 voltooid zijn en men verwacht er enkele miljoenen bezoekers per jaar.

Het observatiedek zal ook iets gaan bieden voor adrenaline junkies, maar de details hiervan moeten nog uitgewerkt worden. Verder zal er een restaurant en een bar op het dek komen.

De bouw van de $20 miljard kostende wolkenkrabber in Manhattan's Far West Side is drie jaar geleden begonnen. Het zal uiteindelijk meer dan 5 miljoen vierkante meter aan woon- en kantoorruimte gaan bieden in het gebied ten westen van 10th Avenue, van de 23rd tot 42nd Street.

Het hele project zal zelfvoorzienend zijn, dankzij een WKK-installatie die het complex draaiende zal houden, zelfs als de gehele oostkust is afgesloten. Vuilnisbakken zullen hier worden vervangen door goten, die afval met 70 kilometer per uur naar een centrale locatie zullen sturen.

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Meer blogs over New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8