Home
Blog
Algemeen
Openingsdatum voor New York's One World observatiedek bekend

Openingsdatum voor New York's One World observatiedek bekend

op 10 april 2015
1 minuut leestijd
Openingsdatum voor New York's One World observatiedek bekend

Het heeft een lange tijd geduurt, maar afgelopen woensdag is dan eindelijk officieel de openingsdatum voor het One World Observatory in New York bekend gemaakt. Vanaf 29 mei 2015 zal het observatiedek open zijn voor publiek.

In november vorig jaar namen de eerste werknemers hun intrek in het hoogste gebouw van Amerika, maar behalve 'lente 2015' was het nog niet duidelijk wanneer het observatiedek in het One World Trade Center open zou gaan voor publiek. Het One World Observatory bevindt zich op de verdiepingen 100 tot 102 en moet een populaire toeristische attractie worden. Op 381 meter boven de grond zullen bezoekers een panoramisch uitzicht op vrijwel iedere hoek van New York krijgen.

Uiteraard is het vooral het uitzicht waarom je hier naartoe zou willen, maar de ontwikkelaars hebben ook een aantal indrukwekkende interactieve features binnen gemaakt. Om te beginnen ga je met een van de vijf 'Sky Pods' liften binnen een minuut 102 verdiepingen omhoog. Tijdens deze rit zul je omringd worden door een virtuele time-lapse van de ontwikkeling van de skyline van New York van het jaar 1600 tot nu. De 'Main Observatory' ruimte op de 100ste verdieping bevat een interactieve 'concierge' genaamd City Pulse. Het is opgemaakt uit een ring van HD-video monitoren die gasten meer informatie bieden over de bezienswaardigheden en wijken, die ze vanaf het observatiedek kunnen zien. Ook is er de Sky Portal, een 4 meter brede cirkelvormige schijf die real-time, high-definition beelden van de straten beneden zal tonen.

 

De gehele One World Trade Center, met inbegrip van de 124-meter hoge spits, bedraagt 541 meter of 1776 voet - het jaar waarop de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. De basis is 61 bij 61 meter, hetzelfde formaat als de originele Twin Towers die op deze plek stonden en werden vernietigd in de terroristische aanslagen van 2001.

De toegangskaarten voor het One World observatiedek zijn afgelopen woensdag in de verkoop gegaan, en verkrijgbaar op de officiële website www.OneWorldObservatory.com

Entree voor volwassenen van 13 tot 64 jaar zal $32 zijn. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen $26 en senioren boven de 65 krijgen kaarten voor $30. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.

 

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Meer blogs over New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8