Home
Blog
Bestemmingen
Nu geopend: Het One World Observatory in New York

Nu geopend: Het One World Observatory in New York

2 minuten leestijd
Nu geopend: Het One World Observatory in New York

Na jaren in aanbouw te zijn geweest, werd het One World Trade Center afgelopen vrijdag eindelijk toegankelijk voor publiek. Op zaterdagochtend waren wij er om een bezoek te brengen aan het One World Observatory en in dit artikel lees je onze bevindingen.

Tekst en beelden door Alfons Taekema

De opening van het observatiedek in het One World Trade Center stond een lange periode gepland voor 'lente 2015', maar afgelopen april werd bekend dat dit op 29 mei zou gebeuren. Wij hadden het geluk om in deze periode in New York te zijn en waren de volgende ochtend een van de eersten om in de nieuwe toren omhoog te gaan.

Het One World Trade Center, of de Freedom Tower, zoals deze eerst werd genoemd (en door velen nog steeds), staat vlak naast de plek waar de Twin Towers voor 9/11 stonden. Tegenwoordig vind je op de oude plek van de Twin Towers het 9/11 Memorial, met twee grote laaggelegen waterbakken, ter grootte van de oude torens.

Als je metro lijn E pakt naar het World Trade Center station, is het een korte wandeling naar de nieuwe toren. De ingang voor het One World Observatory vind je in de noord-west hoek van het World Trade Center op de hoek van West en Vesey Street.

Je kunt het beste van tevoren een toegangskaart kopen via de officiële website oneworldobservatory.com, om zeker te zijn dat je omhoog kunt. Hierbij geef je een tijdslot aan, waardoor je minder lang in de rij hoeft te staan.

Net als bij het Empire State Building of Top of the Rock, moet je eerst door een beveiliging zoals op de luchthaven om naar binnen te kunnen.

Eenmaal binnen word je naar de lift geleid, die je in binnen een minuut naar de 102e verdieping brengt. Tijdens deze lift omhoog krijg je een indrukwekkende time-lapse te zien van de ontwikkeling van de skyline van New York van het jaar 1500 tot nu.

Eenmaal uit de lift, kun je ook hier op de foto voor een aandenken.

De 'Main Observatory' ruimte vind je op de 100ste verdieping en biedt een 360 graden panorama over de stad.

De 'City Pulse' is een interactieve ring met HD-video schermen die informatie biedt over de bezienswaardigheden en wijken die je vanaf het observatiedek kunt zien. Ook geven gidsen hier korte uitleg bij wat je kunt zien.

De Sky Portal is een 4 meter brede cirkelvormige schijf die real-time HD-beelden toont van de straten beneden.

Uitzicht naar het zuiden met Governors Island.

Zicht op het Vrijheidsbeeld en New Jersey ten westen van Manhattan.

Het Empire State Building en de nieuwe 432 Park Avenue toren in Midtown Manhattan. Links de Hudson rivier.

In het oosten uitzicht op de East River, met de Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge en de Williamsburg Bridge in de verte.

De straat beneden met een deel van het oude World Trade Center.

Nog een blik op Midtown Manhattan met de brede Avenue of the Americas (6th Avenue) richting Central Park.

De toren is hóóg! 541 meter om precies te zijn, inclusief de 124-meter hoge spits. In voet is het 1776 voet - het jaar waarop de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. De One World toren is daarmee ook de hoogste toren van de Verenigde Staten en het op drie na hoogste gebouw ter wereld.

Ook een bezoek aan het One World Observatory brengen? De entree voor volwassenen van 13 tot 64 jaar is $32. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen $26 en senioren boven de 65 krijgen kaarten voor $30. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen. Je kunt je bezoek goed combineren met een bezoek aan het 9/11 Memorial, waar je bij de uitgang tegenaan loopt. Ook vind je hier het 9/11 Museum dat informatie geeft over de terroristische aanslagen en gebeurtenissen in 2001.

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Meer blogs over New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8