Home
Blog
Bestemmingen
Top 25 dingen om te doen in New York

Top 25 dingen om te doen in New York

4 minuten leestijd
Top 25 dingen om te doen in New York

In 'The city that nevers sleeps' is zoveel leuks te beleven, dat je zelf ook eigenlijk niet wilt slapen. Want hoe prop je deze 25 activiteiten in één stedentrip New York?

Er is voor ieder wat wils in The Big Apple. Uiteraard wil je naar het Vrijheidsbeeld, Times Square en de Brooklyn Bridge, maar er zijn nog veel meer – bekende én onbekende – dingen te doen in New York. Prioriteiten stellen en nog eens terugkomen is het devies!

1. Empire State Building

De staat New York wordt ook wel de Empire State genoemd. Dáárom heet de voormalige hoogste toren van New York City het Empire State Building. Met 443 meter was het Empire State Building tot 1971 (de voltooiing van de de Twin Towers van het World Trade Center) de hoogtse toren ter wereld. Bij een bezoek aan New York is het bekijken van de stad vanaf de top van een wolkenkrabber een must-do en de Empire State Building is geweldige plek om dit te doen. Het uitzicht naar downtown Manhattan is fantastisch!

2. Times Square

Toeritisch of niet: Times Square moet je natuurlijk gezien hebben. Drukker en schreeuwender dan dat wordt het niet. Het bekendste plein ter wereld is overigens vernoemd naar het voormalige hoofdkantoor van de krant The Times aan het plein.

3. Brooklyn Bridge

Vroeger kwamen toeristen niet verder dan de Brooklyn Bridge. Maar nu Brooklyn (‘Breukelen’) up and coming is, is de Brooklyn Bridge – naast een prachtige brug – ook dé toegangspoort tot de voorheen schimmige wijk ten zuiden van Manhattan. 

4. Helikoptervlucht

Wel even je portemonnee trekken, maar de uitgave wordt beloond. Per helikopter heb je een spectaculair uitzicht over Manhattan. Bovendien is een helikoptervlicht al een hele ervaring an sich.

5. Central Park

Hardlopen, mensen kijken, picknicken, of een koffie drinken bij The Boathouse Café: ook Central Park, twee keer groter dan de staat Monaco – is een must-visit voor elke toerist (en bewoner) in New York.

6. One World Trade Center + 9/11 Memorial Museum

Met 541 meter hoogte is het in 2014 geopende One World Trade Center (weer) het hoogste gebouw van New York. Ga ook meteen even naar het 9/11 Memorial Museum, om de oude, ingestortte Twin Towers te bekijken en de slachtoffers te herdenken.

7. St. Patrick’s Cathedral

De kathedraal in New York is niet alleen bijzonder omdat het één van de grootste ter wereld is, maar ook middenin een wereldstad vol wolkenkrabbers staat. De torens aan de voorkant zijn ruim 100 meter hoog!

8. Vrijheidsbeeld

Niet schrikken, maar Statue of Liberty is niet ze groot als je misschien denkt. Met slechts 46 meter valt het beeld veel toeristen wat tegen, maar je móet het beeld toch gewoon gezien hebben? Bovendien is het ferrytochtje er naartoe al een mooie ervaring. Pak ook Ellis Island meteen even mee!

9. Broadway Musical

De grooste musicalsterren van de wereld staan op de planken in Broadway.  Maar er zijn ook genoeg kleine theaters te vinden, met onbekendere shows en opkomend talentt. Gaat dat zien!

10. Williamsburg

De hipste wijk van het hippe Brooklyn is Williamsburg. Waar men vroeger nog niet dood gevonden wilde worden, wordt nu flat white gedronken en street art gespoten.

11. Gospel in Harlem

Een bucketlist-momentje van menig toerist: een gospel-show bijwonen in een kerk in Harlem (‘Haarlem’). Boek een van de Gospel-tours en waan je even in Sister Act.

12. Honkbalwedstrijd

Ten noorden van Harlem ligt The Bronx (van Jenny), waar het het Yankees Stadium staat. Dé ultieme introductie tot de Amerikaanse sportwereld: een honkbalwedstrijd bijwonen van de New York Yankees.

13. Cupcakes eten bij de Magnolia Bakery

Er zijn ontelbaar veel series en films opgenomen in New York, maar Sex and the City is misschien wel de bekendste. Sinds SATC is de Magnolia Bakery mateloos populair. Haal een cupcake in de vestiging in Greenwich Village en loop meteen even langs het ‘huis van Carrie’ in Perry Street.

14. Top of the Rock

Bovenop Rockefeller Center heb je misschien wel het mooiste uitzicht over de stad. Niet alleen zie je Central Park liggen, ook kun je er de beste foto’s maken van het Empire State Building.

15. Wall Street

Willen we ons niet allemaal even The Wolf of Wall Street voelen? In het zuidelijkste puntje van Manhattan vind je NYC’’s financial district, met Wall Street als financiele hoofdstraat. Een foto met de stier hoort erbij! 

16. ChinaTown

Iedere grote stad heeft zo ongeveer een China Town, maar die in New York is momenteel de grootste van Noord-Amerika (en dus zelfs groter dan die in San Francisco). Een Chinese maaltijd smaakt hier beter dan ooit.

17. Chelsea Market

Is Chinees niet helemaal jouw ding? Dan vind je genoeg alternatieven op de Chelsea Market. De Amsterdamse Hallen zijn er niets bij. Leuk detail: het bekende Oreo-koekje is hier uitgevonden.

18. (Window)shoppen op Fifth Avenue

Eén van de meeste chique straten van New York en de hoogste huurprijzen ter wereld: Fifth Avenue is een lust voor het oog. Shop till you drop, of vergaap je aan de prachtige etalages.

19. Central Library

Moet jij ook meteen denken aan de film The Day After Tomorrow? Of het huwelijk van Carrie en Mr. Big? De Central Library wordt niet voor niets vaak gebruikt in een film. Neem dus vooral een kijkje!

20. Schaatsen bij Rockefeller

Het voordeel van in het najaar naar New York gaan, is toch zeker de schaatsbaan bij Rockefeller. Hopelijk heeft het net gesneeuwd. Romantischer (en oké, een beetje cliché) dan dit wordt het niet!

21. Art Museums

De mooiste kunst ter wereld aanschouw je in één van New York’s topmusea: MoMa, Metropolitan Museum of Art (The Met) of Guggenheim. De gebouwen an sich zijn al prachtig, maar de kunstwerken spannen natuurlijk de kroon.

22. Soho, West Village, East Village, Meatpacking District

Even wat anders dan de trekpleisters en wolkenkrabbers. In deze leuke buurtjes in Lower Manhattan ervaar je het New York van de locals. Hier zit je goed voor hippe restaurantjes en Airbnb’s!

23. Grand Central Terminal

Speel Serena Vanderwoodsen uit Gossip Girl of geniet van de drukte op het 44 perrons-tellende station. Utrecht Centraal is er niets bij!

24. Bryant Park

Weer eens wat anders dan Central Park is het Bryant Park in Midtown Manhattan. Drink een koffietje, ga schaatsen in de winter, of gewoon even lekker voorbijgangers kijken.

25. Staten Island Ferry

Niet omdat Staten Island nu per se geweldig is, maar wel omdat de boottocht er naartoe (en al helemaal de terugweg naar Manhattan!) adembenemend zijn.

Wat is jouw ultieme New York must-do?

Wil jij ook op stedentrip naar New York? KLM heeft vaak goede aanbiedingen met gunstige vluchttijden! Houdt vooral de KLM werelddeal weken in de gaten. Hier kun je extra kortingen verwachten.

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Meer blogs over New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8