Home
Blog
Algemeen
Rondreis Noord-Amerika: Bekijk reizen (+tips)

Rondreis Noord-Amerika: Bekijk reizen (+tips)

op 27 januari 2023
4 minuten leestijd
Hiken in de Rocky Mountains
Hiken in de Rocky Mountains

Een rondreis door Noord-Amerika, wat een geweldig plan! Maak een reis naar Amerika, Canada of Mexico. Maar hoe begin je te plannen en waar gaat je reis naartoe? We helpen je alvast een handje mee met wat handige tips en een paar voorbeeld routes. Lees mee!

Vervoer in Noord-Amerika

Helemaal vergeleken met ons kikkerlandje is Noord-Amerika enorm! De Verenigde Staten bestaat uit maar liefst 50 staten die ieder z’n unieke bezienswaardigheden hebben. En het continent Noord-Amerika bevat ook nog eens de landen Canada en Mexico! Noord-Amerika is een geweldige bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Je ontdekt de meest unieke plekken en je bent vaak ver weg van de mensenmassa. Als je op zoek bent naar metershoge watervallen, ruige bergen, paradijselijke stranden en immense bossen, dan is Noord-Amerika hét reisdoel voor jou!

Er zijn dus meerdere vakanties nodig om heel Noord-Amerika te verkennen. Het reizen binnen de Verenigde Staten is echter eenvoudig en je kunt op meerdere manieren op ontdekkingsreis gaan. Zo zijn er veel binnenlandse vluchten, rijden er langeafstandsbussen en is het spoornet enorm uitgebreid. Ook tussen de drie landen zijn vluchten mogelijk en op bepaalde plekken kun je de grens oversteken. Hou er wel rekening mee dat dit vaak niet mogelijk is met een huurauto of camper.

Als je liever met een georganiseerde reis op pad gaat kan dat natuurlijk ook. Er zijn korte reizen van een week, maar je kunt ook makkelijk een hele maand op pad gaan. Deze groepsreizen laten je de mooiste plekjes zien terwijl alles voor je is geregeld. Als je toch nog wat vrijheid in je planning wilt hebben is een autorondreis een ander optie. Of huur een camper en ontdek alle uithoeken van Noord-Amerika! Zo kun je je eigen tempo bepalen en een schitterende route uitstippelen. Deze reizen kun je helemaal aanpassen op je eigen wensen.

De Verenigde Staten

Bryce Canyon nationaal park
Bryce Canyon nationaal park

De Verenigde Staten hebben tal van unieke steden waar je niet uitgekeken raakt. Las Vegas, New York, New Orleans, San Francisco, Los Angeles, Miami en Chicago horen allemaal bij de meeste geliefde steden. Maar tijdens je eigen rondreis kun je ook kleinere plaatsen gaan bezoeken of de vele natuurparken. Een bezoek aan de Grand Canyon, Yellowstone en Glacier Bay National Park and Preserve zijn onvergetelijke avonturen. In totaal zijn er maar liefst 58 nationale parken te ontdekken en het maakt het land een paradijs voor natuurliefhebbers. Onderweg kun je in unieke accommodaties overnachten zoals motels met de bekende neonverlichting, een tipitent, een art-decohotel of een lodge in de bergen. 

De meeste bekende reisroute in de Verenigde Staten is wellicht de Route 66. Ook de Pan-American Highway die helemaal van het noordelijkste punt in Alaska naar het zuidelijkste punt van Argentinië loopt wordt veel gereden. De East Coast Route is een onderdeel van deze lange Pan-American Highway en geliefd bij velen. Je komt hier namelijk langs steden als Seattle, Portland, San Francisco, Los Angeles en San Diego. Nationale parken die je tijdens deze route kunt bezoeken zijn het Olympic National Park, Yosemite National Park en Joshua Tree National Park. Tijdens deze reis, kom je langs de meeste hoogtepunten van de oostkust.

Canada

Banff national park in Canada
Banff national park in Canada

Canada is ook een paradijs voor natuurliefhebbers en het ruige landschap heeft veel te bieden. Zo kun je hier uitstekend skiën in de wintermaanden en in de zomer zijn de bergen goed begaanbaar voor een rondreis. Canada heeft maar liefst 39 nationale parken waarvan een deel echt moeilijk te bereiken is. Het uiterste noorden van het land is voor de meeste van ons dan ook onbegaanbaar vanwege de kou, sneeuw en ijsberen. Voor een leuke stedentrip kun je onderweg stoppen in Vancouver, Toronto of Montreal. Iedere stad heeft unieke bezienswaardigheden en een eigen karakter. 

De ultieme rondreis door Canada gaat van kust naar kust. Tussen de oostkust en de westkust ligt maar liefst 6655 kilometer en met deze route ben je rustig een paar weken al dan niet maanden zoet. Een kortere reis kun je bijvoorbeeld in de Rocky Mountains maken. Je hebt hier ongeveer 2 tot 3 weken voor nodig en het is de perfecte manier om British Colombia en Alberta te ontdekken. Onderweg kom je waarschijnlijk elanden tegen, maar er is ook een kans dat je wilde Grizzly en zwarte beren kunt spotten. Een andere geliefde route ligt tussen Vancouver en Alaska. Dit is geweldig als je ook walvissen en orka's wilt spotten. Een bezoek aan Vancouver Island mag tijdens deze reis ook niet gemist worden.

Mexico

Strand bij Tulum
Strand bij Tulum

Mexico staat bekend om haar paradijselijke stranden, heerlijk eten en rijke cultuur. Met name Yucatan is een geliefde staat vanwege de vele Maja tempels waarvan Chichén Itzá de bekendste is. Deze omgeving heeft ook onwijs veel cenotes waar je kunt zwemmen. Aan de kant van de Stille Oceaan is juist de staat Oaxaca enorm populair. Hier kom je in aanraking met de inheemse bevolking, het koloniale verleden en de lekkerste gerechten.

Reistips Noord-Amerika

Alle drie landen in Noord-Amerika hebben hun eigen regelgeving en het is belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Zo is het van belang dat je weet hoe lang je in het land mag verblijven. Voor een korte vakantie is dit natuurlijk geen probleem, maar als je een lange rondreis gaat maken moet je bekend zijn met de visumregelgeving. Een Nederlands rijbewijs B is vaak genoeg om een auto of camper te huren, zelfs bij een enorme motorhome! Mocht je een internationaal rijbewijs hebben is het altijd handig om deze mee te nemen.

Let ook vooraf op de camping regels, helemaal als je met een tent of camper op pad gaat. Ieder land heeft z’n eigen regels, en deze zijn soms per staat nog weer verschillend.

Lees ookMet een camper rondreizen door Canada: Route & Tips

Roadtrip door het Great Smoky Mountains National Park
Roadtrip door het Great Smoky Mountains National Park

Voor de Verenigde Staten en Canada zijn vaak geen vaccinaties nodig. Voor Mexico is het afhankelijk van je bestemming en een aantal prikken zijn waarschijnlijk noodzakelijk.

Neem ook altijd een klein EHBO-kistje met alledaagse hulpmiddelen. In alle landen zijn overigens veel apotheken te vinden waar je medicijnen kunt verkrijgen. Hou er wel rekening mee dat je huidige reisverzekering wellicht niet van toepassen is op Noord-Amerika. Met name vanwege de hoge zorgkosten is er vaak een aparte reisverzekering noodzakelijk voor de Verenigde Staten.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8