Home
Blog
Bestemmingen
Empire State Building: icoon in New York

Empire State Building: icoon in New York

1 minuut leestijd
Empire State Building: icoon in New York

Het bekendste gebouw van New York en een ‘can’t-miss’ tijdens jouw citytrip naar de Big Apple!

Ken je ‘m niet van naam, dan ken je ‘m wel van vorm: het Empire State Building in New York! Dit iconische gebouw was met 381 meter hoogte het hoogste gebouw van New York tot de bouw van het oude World Trade Center in 1971. Na 9/11 was Empire State wederom de hoogste toren van de stad, tot de opening van het nieuwe World Trade Center in 2012. Je kan er niet omheen als je in New York bent, want je ziet ‘m vanaf elke hoek van de stad, maar dat moet je ook niet willen!

Fantastisch uitzicht

Bij een bezoek aan New York is het bekijken van de stad vanaf de top van een wolkenkrabber een must-do. Het Empire State Building is – met 102 verdiepingen – een geweldige plek om dit te doen. Het uitzicht op downtown Manhattan is fantastisch! Wil je liever een fantastisch uitzicht op het Empire State Building? Ga dan naar Top of the Rock, het viewpoint bovenop Rockefeller Center. Top of the Rock is 295 meter hoog en biedt een subliem uitzicht op New York inclusief het Empire State Building.

 

Empire State Building view
Empire State Building view

Empire State Building viewpoint
Empire State Building viewpoint

New York City
New York City

Figures and facts

De staat New York wordt ook wel de Empire State genoemd. Dáárom heet de voormalige hoogste toren van New York City het Empire State Building. Het Empire State Building opende zijn deuren in 1931. En wist je dat er ook ooit een vliegtuig het Empire State Building in is gevlogen? Dat gebeurde in 1945. De toren stortte gelukkig niet in.

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Meer blogs over New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8