Home
Blog
Bestemmingen
Een wandeling over de Brooklyn Bridge in 1.177 foto's

Een wandeling over de Brooklyn Bridge in 1.177 foto's

op 2 mei 2016
1 minuut leestijd
Een wandeling over de Brooklyn Bridge in 1.177 foto's

Wandelen over de Brooklyn Bridge is één van de leukste dingen om te doen in New York! Check déze foto's (samengevoegd tot een prachtig filmpje) maar eens... Herkenbaar?

De iconische Brooklyn Bridge is één van de bekendste bezienswaardigheden van New York. Deze gave hangbrug over de East River stamt uit 1883 en verbindt Lower Manhattan met (je raadt het al) de wijk Brooklyn. De Brooklyn Bridge was destijds de eerste (en grootste) stalen hangbrug ter wereld. En met zijn 1825 meter lengte en een breedte van 26 meter is de Brooklyn Bridge nog steeds heel imposant te noemen! Inmiddels is het de 64e hangbrug qua overspanning.

De enorme staalkabels en stenen pilaren van de Booklyn Bridge zijn fantastisch om te zien. Als je met een bootje de East River op gaat en onder de brug door vaart dan zul je dit ervaren. Maar wat je ook écht niet mag overslaan is een wandeling over de brug zelf. Dit is één van de leukste wandelingen die je bij een stedentrip New York kunt maken. Wat je kunt doen is de subway nemen naar Brooklyn en dan vanaf daar de brug oplopen en weer terug lopen naar Manhattan. Er loopt een ruim pad midden over de brug waardoor je dit prima kunt doen. Let wel op fietsen! Onder je rijden de auto's dus daar heb je geen last van. Ondertussen geniet je van het geweldige panoramische uitzicht op de skyline van Manhattan (tussen de kabels door!). Ook 's avonds als het donker is is dit erg leuk om te doen.

Dit prachtige samengestelde filmpje (van maar liefst 1.117 foto's!) is gemaakt door Jeremy Meek en laat op een toffe manier zien hoe zo'n wandeling over de Brooklyn Bridge eruit ziet. Loop je even mee?

Top reizen naar Brooklyn

Reisorganisaties met reizen naar Brooklyn

Meer blogs over Brooklyn

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8