Home
Blog
Algemeen
China gaat hoogste gebouw ter wereld bouwen

China gaat hoogste gebouw ter wereld bouwen

op 2 juli 2014
1 minuut leestijd
China gaat hoogste gebouw ter wereld bouwen

In China moet alles groot, groter grootst. Het is nog geen jaar geleden dat de bouw van een 838-meter hoge toren in Changsa in centraal China werd stilgelegd (nadat ze pas een paar dagen bezig waren), maar nu hebben architecten plannen onthuld voor een nog hoger gebouw.

Met een hoogte van 1 kilometer, zal de hoogste van de twee Phoenix Towers het hoogste gebouw ter wereld zijn wanneer deze in 2017 of 2018 voltooid is. De torens worden gebouwd in de stad Wuhan, de hoofstad van de provincie Hubei in centraal China. De torens zien er futuristisch uit en moeten super milieuvriendelijk zijn. Oja, en ze zijn roze.

De Phoenix Towers moeten gebouwd worden op een eiland in een meer, en zal 172 meter langer worden dan de Burj Khalifa in Dubai, dat momenteel het hoogste gebouw ter wereld is. Het project wacht nog op definitieve goedkeuring van de overheid, maar als alles volgens plan gaat, dan verslaat het gebouw de Kingdom Tower in Jeddah, Saoedi-Arabië, die ook een kilometer hoog moet worden, maar pas in 2019 voltooid zal zijn.

Wuhan had in 2012 een bevolking van 9,7 miljoen mensen, en ligt aan de Yangtze rivier. Het is een grote transport hub die ook wel 'Het Chicago van China' genoemd wordt.

Het ontwerp is geïnspireerd door het dualisme in de Chinese cultuur - het traditionele Chinese feniks symbool van de twee vogels, 'Feng' en 'Huang', evenals het idee van yin en yang. De torens zullen milieuvriendelijke elementen hebben, zoals oppervlakken die de vervuilde lucht van de stad filteren, en technologie om water te filteren. Ook moet 's werelds grootste caleidoscoop in de torens komen.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4