Home
Blog
Opmerkelijk
De eerste wolkenkrabber van 1 kilometer hoogte

De eerste wolkenkrabber van 1 kilometer hoogte

op 9 november 2013
1 minuut leestijd

De hoogste gebouwen ter wereld bereiken steeds duizelingwekkendere hoogtes. De Kingdom Tower in Jeddah, Saoedi-Arabië moet het eerste gebouw worden die een kilometer boven de grond uitstijgt.

De hoogste gebouwen ter wereld bereiken steeds duizelingwekkendere hoogtes. De Burj Khalifa in Dubai is met zijn 828 meter momenteel het hoogste gebouw ter wereld.

Het is nu wachten op de eerste wolkenkrabber die de 1 kilometer grens bereikt en de Kingdom Tower in Jeddah, Saoedi-Arabië moet het eerste gebouw worden die een kilometer boven de grond uitstijgt.

In maart dit jaar is er begonnen aan de toren die 167 verdiepingen zal krijgen. Het is ontworpen door het Adrian Smith and Gordon Gill architectenbureau uit Chicago, die zich lieten inspireren door de groei van jonge plantjes in de woestijn. Volgens de architect doet het denken aan het ontspruiten van nieuwe bladeren wat de ontwikkeling rond de toren zou moeten symboliseren. Het driehoekige ontwerp moet er voor zorgen dat de invloed van wind tot een minimum beperkt wordt.

De toren moet in 2018 voltooid zijn. De bouw van het project kost maar liefst $20 miljard en bevat onder andere een groot glazen platform terras met uitzicht op de Rode Zee. Verder zal er een Four Seasons hotel in de toren komen en kantoorruimte, luxe appartementen en 's werelds hoogste observatorium. Maar liefst 59 liften zullen er in de Kingdom Tower geplaast worden.

 

Meer blogs