Home
Blog
Reisadviezen
Saoedi-Arabië nu open voor buitenlanders

Saoedi-Arabië nu open voor buitenlanders

op 9 december 2013
1 minuut leestijd
Saoedi-Arabië nu open voor buitenlanders

Afgelopen week heeft Saoedi-Arabië een nieuw toeristenvisum programma gelanceerd waarmee het voor buitenlanders mogelijk is om de toeristische en historische bezienswaardigheden van het koninkrijk te bezichtigen.

Afgelopen week heeft Saoedi-Arabië een nieuw toeristenvisum programma gelanceerd waarmee het voor buitenlanders mogelijk is om de toeristische en historische bezienswaardigheden van het koninkrijk te bezichtigen. Bezoekers kunnen nu een toeristenvisum aanvragen onder het 'Extended Umrah Tourism Programme' en hiermee voor maximaal 30 dagen in Saoedi-Arabië blijven.

Buitenlanders uit 65 landen komen in aanmerking voor het nieuwe toeristenvisum. Voorheen konden alleen toeristen uit de Golfstaten Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten het land visumvrij binnenkomen.

Saoedi-Arabië is de thuisbasis van twee van de heiligste moskeeën in de islam: de Masjid al-Haram (ook wel bekend als de Grote Moskee) in Mekka en de  Al-Masjid al-Nabawi (ook bekend als de Moskee van de Profeet) in Medina, de thuisbasis van Mohammeds graf.  

Voor Saoedi-Arabië is het toerisme de tweede grootste industrie, voornamelijk vanwege de islamitische bedevaarten. Geschat wordt dat er jaarlijks zo'n 3 miljoen mensen de Hadj bedevaart naar de Grote Moskee maken.

Meer blogs