Home
Blog
Bestemmingen
De oude stadsmuur van Xi'an

De oude stadsmuur van Xi'an

op 29 juni 2014
1 minuut leestijd
De oude stadsmuur van Xi'an

De Chinese stad Xi'an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en was ooit de hoofdstad van China. De stad vormt het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en is gelegen aan de rivier de Wei he.

Vroeger werd het 'Chang' an' genoemd, dat 'lange vrede' betekent. In de tijd van het Tangdynastie was Xi'an de hoofstad van China en was het met een bevolking van 1 miljoen inwoners en een oppervlakte van 84 km2 de grootste stad op aarde.

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in dit deel van China is het graf van keizer Qin Shi Huangdi met het bijbehorende Terracottaleger, vlakbij Xi'an. In het centrum van de stad ligt echter nog een bijzondere bezienswaardigheid, een van de oudste en best bewaarde Chinese stadsmuren.

De muur werd gebouwd in de 14e eeuw door Zhu Yuanzhang, de eerste keizer van de Ming-dynastie, op advies van een kluizenaar. Hij vergrootte de oorspronkelijke stadsmuren die gebouwd waren tijdens het oude Tang-dynastie (618-907) en creëerde een van de meest complete stadsmuren van China en een van de grootste oude militaire defensieve systemen in de wereld.

De oorspronkelijke stadsmuur van Xi'an werd in 4 jaar tijd gebouwd en had een lengte van 25,7 km en was 12 tot 16 meter dik. Deze werd gebouwd met aarde, kalk, en kleefrijst extract, wat later met bakstenen werd afgemaakt. Na de uitbreiding is de muur zo'n 12 tot 14 meter dik aan de bovenkant en 15 tot 18 meter aan de onderkant. Het omsluit een gebied van ongeveer 14 vierkante kilometer in de stad en heeft nu een lengte van 13,7 kilometer. 

Er zijn vier belangrijke poorten in de muur, met bij elke poort schildwachten in drie torens. Vandaag de dag is de muur grotendeels intact gebleven en open voor bezoekers. Je kunt de hele omtrek van de muur lopen, maar op de fiets is de beste manier om de historische stadsmuur te verkennen. Ook de rest van de stad kun je goed op de fiets gaan ontdekken.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4