Home
Blog
Bestemmingen
De oude stadsmuur van Xi'an

De oude stadsmuur van Xi'an

op 29 juni 2014
1 minuut leestijd
De oude stadsmuur van Xi'an

De Chinese stad Xi'an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en was ooit de hoofdstad van China. De stad vormt het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en is gelegen aan de rivier de Wei he.

Vroeger werd het 'Chang' an' genoemd, dat 'lange vrede' betekent. In de tijd van het Tangdynastie was Xi'an de hoofstad van China en was het met een bevolking van 1 miljoen inwoners en een oppervlakte van 84 km2 de grootste stad op aarde.

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in dit deel van China is het graf van keizer Qin Shi Huangdi met het bijbehorende Terracottaleger, vlakbij Xi'an. In het centrum van de stad ligt echter nog een bijzondere bezienswaardigheid, een van de oudste en best bewaarde Chinese stadsmuren.

De muur werd gebouwd in de 14e eeuw door Zhu Yuanzhang, de eerste keizer van de Ming-dynastie, op advies van een kluizenaar. Hij vergrootte de oorspronkelijke stadsmuren die gebouwd waren tijdens het oude Tang-dynastie (618-907) en creëerde een van de meest complete stadsmuren van China en een van de grootste oude militaire defensieve systemen in de wereld.

De oorspronkelijke stadsmuur van Xi'an werd in 4 jaar tijd gebouwd en had een lengte van 25,7 km en was 12 tot 16 meter dik. Deze werd gebouwd met aarde, kalk, en kleefrijst extract, wat later met bakstenen werd afgemaakt. Na de uitbreiding is de muur zo'n 12 tot 14 meter dik aan de bovenkant en 15 tot 18 meter aan de onderkant. Het omsluit een gebied van ongeveer 14 vierkante kilometer in de stad en heeft nu een lengte van 13,7 kilometer. 

Er zijn vier belangrijke poorten in de muur, met bij elke poort schildwachten in drie torens. Vandaag de dag is de muur grotendeels intact gebleven en open voor bezoekers. Je kunt de hele omtrek van de muur lopen, maar op de fiets is de beste manier om de historische stadsmuur te verkennen. Ook de rest van de stad kun je goed op de fiets gaan ontdekken.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4