Home
Blog
Opmerkelijk
Chinese toeristen krijgen voorschriften: peuter niet in je neus

Chinese toeristen krijgen voorschriften: peuter niet in je neus

op 4 oktober 2013
1 minuut leestijd
Chinese toeristen krijgen voorschriften: peuter niet in je neus

Chinese toeristen zouden niet in het openbaar in hun neus moeten peuteren, plassen in zwembaden of reddingsvesten uit vliegtuigen moeten stelen. Dit zijn enkele voorschriften die de Chinese Nationale Toerisme Administratie heeft gepubliceerd.

Chinese toeristen zouden niet in het openbaar in hun neus moeten peuteren, plassen in zwembaden of reddingsvesten uit vliegtuigen moeten stelen. Dit zijn enkele voorschriften die de Chinese Nationale Toerisme Administratie deze week heeft gepubliceerd in een 64-pagina's tellend handboek getiteld 'Guidebook for Civilised Tourism'. Het handboek geeft een lijst van do's en don'ts, inclusief begeleidende illustraties en werd deze week vrijgegeven, voorafgaand aan de 'Golden Week' in China.

In 2012 namen de Chinezen de eerste plaats in boven Amerika en Duitsland als 's werelds grootste uitgevers aan toerisme, met 83 miljoen mensen die een record van 102 biljoen dollar uitgaven aan internationaal toerisme. Volgens Vice Premier Wang Yang "hebben Chinese toeristen die naar het buitenland reizen een stereotype van 'onbeschaafd gedrag' ontwikkeld, die het imago van de Chinese mensen schaadt".

De Chinese regering heeft in het verleden eerder kernachtige richtlijnen afgegeven hoe toeristen zich dienen te gedragen, maar het nieuwe handboek is een stuk gedetailleerder.

Zo waarschuwt het reizigers niet in het openbaar in hun neus te peuteren, hun neusharen te trimmen en nooit hun vingers te gebruiken om iets tussen hun tanden weg te pulken. Verder dringt het er op aan om niet te lang openbare toiletter bezet te houden of voetafdrukken op de wc-bril af te laten.

Ook waarschuwt het reizigers om soep niet rechtstreeks uit de kom te drinken of slurpende geluiden te maken bij het eten van noedels.

Het handboek geeft ook enkele voorschriften voor specifieke landen. Zo vraagt het Chinezen die naar Duitsland gaan om alleen met hun vingers te knipperen naar honden en niet om mensen te lonken.

In Spanje moeten de vrouwen wanneer ze naar buiten gaan altijd oorringen dragen, want anders zouden ze er naakt bijlopen.

In Japan wordt Chinezen gevraagd om niet met hun kleding of haren te spelen tijdens een maaltijd.

En in Korea is het onbeleefd om de eetstokjes vast te pakken voordat de oudste aan tafel dit gedaan heeft. Bij het drinken van alcoholische dranken dient het gezicht zijwaarts te worden gewend.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4