Home
Blog
Opmerkelijk
Chinese replica van Parijs

Chinese replica van Parijs

op 11 november 2013
1 minuut leestijd
Chinese replica van Parijs

Chinezen maken graag replica's en het is dan ook geen verrassing dat er midden in China een replica van de Eiffeltoren staat. Het plaatsje Tianducheng is helemaal gemodelleerd naar de Franse hoofdstad Parijs.

Chinezen maken graag replica's en het is dan ook geen verrassing dat er midden in China een replica van de Eiffeltoren staat. Het plaatsje Tianducheng is een luxe vastgoedproject in Hangzhou dat sinds 2007 helemaal is gemodelleerd naar de Franse hoofdstad Parijs.

Er staat een 108 meter hoge replica van de Eiffeltoren (het origineel is drie keer zo hoog) en een fontein die geïnspireerd is op de beroemde fontein in de tuinen van het Paleis van Versailles. Verder kom je in Tianducheng onder andere kopieën van de Champ de Mars, Arc de Triomphe en de Latona fontein tegen.

Bij de ontwikkeling van de stad ging men er vanuit dat er 10.000 mensen zouden gaan wonen, maar de stad blijft steken op slechts 2.000 inwoners en wordt inmiddels een spookstad genoemd. Tegenwoordig is Tianducheng niets meer dan een lokatie waar pasgetrouwde stellen komen om foto's te maken.

Wij vinden het vrij apart allemaal. Check hieronder een video en foto's van deze Chinese replica van Parijs:

Meer blogs