Home
Blog
Bestemmingen
Het beste uitzicht in Parijs

Het beste uitzicht in Parijs

op 26 juli 2014
1 minuut leestijd
Het beste uitzicht in Parijs

De Eiffeltoren is natuurlijk dé publiekstrekker van Parijs en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Maar wat als we je zeggen dat er nog een veel beter uitzicht is?

Per jaar staan er zo'n zeven miljoen toeristen op het observatiedek van de Eiffeltoren. De wachttijd voor de eerste lift is gemiddeld wel twee uur, en het is niet ongebruikelijk dat je zo een hele dag kwijt bent om Parijs hier vanaf boven te zien.

Op een kleine afstand kun je echter genieten van een veel beter uitzicht over de stad, met een wachttijd die vele malen korter is! Europa's snelste lift brengt je in 38 seconden naar het luxe observatiedek op de 56e verdieping van Tour Montparnasse. Deze mooie wolkenkrabber ligt zo'n twee kilometer van de Eiffeltoren vandaan en biedt vanaf een terras op zo'n 200 meter een geweldig uitzicht over de skyline van Parijs, mét de Eiffeltoren in beeld!

Met een bijna onwerkelijk uitzicht als dit, kun je je afvragen waarom mensen nog omhoog gaan bij de Eiffeltoren:

Top reizen naar Frankrijk

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20 dagen
Individuele rondreis
Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.3